Եթե գիտե՞ք ինչ է սա, ասեք․ Այն պետք է ընդունել ամեն օր դատարկ ստամոքսին, հատկապես կանանց է վերաբերում
Սև չամանը հիպերտոնիկ հիվանդների մոտ ախտածին միկրոօրգանիզմներին սպանելու և արյան ճնշումը նորմալացնելու հատկություն ունի։ Արյան բարձր ճնշումը թեթևացնելու համար վերցրեք մեկ թեյի գդալ սև չամանի սերմեր, մանրացրեք դրանք փոշու, եփեք 250 միլիլիտր եռման ջրով և թողեք սառչի։
Այս միջոցը պետք է ընդունել ամեն օր դատարկ ստամոքսին, թուրմին պետք է ավելացնել միայն 2 պճեղ սխտոր։
Սև չաման միջոցը կօգնի ուղեղին ավելի արդյունավետ աշխատել։ Դրա համար վերցրեք մեկ ճաշի գդալ չոր անանուխ և մեկ թեյի գդալ սև չամանի սերմեր, լցնել սառը ջուր (մեկ բաժակ), եռացնել և լցնել թերմոսի մեջ։
Պահեք թերմոսի մեջ 60 րոպե։ Այս ըմպելիքը պետք է խմել ծարավը հագեցնելու համար։ Սա ընդունելու օրերին պետք է բացառել այնպիսի ըմպելիքներ, ինչպիսիք են սուրճը կամ թեյը։
Արևմտյան Եվրոպայում ասում են՝ ով չաման ուտում է, երբեք ինսուլտ չի ստանա: Այնտեղ հետինսուլտային հիվանդներին խորհուրդ է տրվում օրվա ընթացքում 2-4 անգամ (ճաշի միջև ընկած ժամանակահատվածում) 10-15 հատ չաման մանրացնել սրճաղացով և այն խառնել ջրին:
Որոշ հետազոտողներ նշել են, որ սև չամանն իջեցնում է արյան ճնշումը և կանխում անոթային սպազմը, զգալիորեն նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը։
Չամանի օգտակար հատկությունները և ինչու պետք է այն օգտագործել հատկապես Ամանորին
Չամանը հայտնի է շատերին: Այն համեղ և յուրահատուկ համ է հաղորդում կերակուրներին և ըմպելիքներին: Քիմիոնն առանձնանում է իր փափուկ և տաք համով:
Չամանը հրաշալի կերպով օգնում է նիհարել: Այս համեղ համեմունքի բաղադրության մեջ են մտնում հսկայական քանակությամբ միկրոէլեմենտներ՝ սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, վիտամիններ, սննդային մանրաթելեր, հանքանյութեր, հակաօքսիդանտներ և այլն:
Չամանը հակացուցված է ցածր ճնշում ունեցողներին, հղի կանանց, երեխաներին և կերակրող մայրերին:
100 գ չամանը պարունակում է մոտավորապես 375 կալորիա: Այն յուրաքանչյուր կերակրի յուրահատուկ համ է հաղորդում, այդ իսկ պատճառով օգտագործվում է արևելյան խոհանոցում:
Իսկ ինչու այն պետք է այն օգտագործել հատկապես Ամանորին։
Չամանը այնպիսի հատկություն ունի, որը կօգնի ձեզ խուսափել թունավորումներից և կլավացնի նյութափոխանակությունն ու մարսողությունը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։