Գիտե՞ք աղի մասին այս տեղեկությունը. Դուք կզարմանաք
Սննդի հետ միասին աղը պետք է մատակարարվի օրգանիզմին։ Բայց միայն դրա քանակությունը պետք է լինի չափավոր, որպեսզի սնուցումը չվնասի, այլ առավելագույն օգուտ բերի։
Եթե աղը շատ է, ապա դա տհաճ հետևանքների կբերի: Քրոնիկ հոգնածությունն իրեն զգացնել կտա, նյութափոխանակությունը կխաթարվի, այտուցներ կառաջանան, ինչը լրացուցիչ ծանրաբեռնվածություն կստեղծի սրտի վրա։
Երբեմն մարդը, ով հետևում է այս ամենին, կարող է չհասկանալ, թե ինչպես է այդքան աղ ուտում, քանի որ այն շատ բան չի ավելացնում։ Եվ բանն այն է, որ որոշ մթերքներ, որոնք նա ուտում է, արդեն իսկ մեծ քանակությամբ աղ են պարունակում իրենց մեջ։
Տոմատի մածուկ
Շատերը սիրում են այն, ինչի պատճառով էլ այն այդքան տարածված է: Խանութի սոուսում շատ աղ կա, ուստի այն կարող եք օգտագործել քիչ քանակությամբ։
Այո, և տնականը նույնպես պետք է սահմանափակվի: Հասկանալու համար, թե ինչու դա պետք է արվի, պետք է միայն նայել բաղադրատոմսը, տեսնել, թե որքան աղ է ավելացվել։
Փաթեթավորված հյութեր
Փաթեթավորված հյութերը մեծ պահանջարկ ունեն։ Թվում է, թե դրանք օգտակար են, քանի որ պարունակում են վիտամիններ և բջջանյութ, այլ սննդանյութեր:
Բայց շատ հաճախ մի հիմնվեք դրանց վրա։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ աղ, ինչպես նաև վնասակար հավելումներ, համի ուժեղացուցիչներ։ Ավելի լավ է բանջարեղենից հյութ պատրաստեք ինքներդ։ Այս դեպքում դրա մեջ աղի քանակը կարող է ճշգրտվել։
Պանիր
Այս մթերքը հարուստ է կալցիումով, որն անհրաժեշտ է ոսկորների և ատամների համար։ Բայց այն նաև տարբերվում է բաղադրության մեջ մեծ քանակությամբ աղով։
Հատկապես այս նյութը շատ է պանիրներում, որոնք համարվում են «թեթև», օրինակ ֆետա պանիրում։
Ավելի լավ է ևս մեկ անգամ ոչ մի ուտեստի մեջ պանիր չավելացնել։
Եգիպտացորենի փաթիլներ
Առողջ ապրելակերպի սիրահարները հաճախ իրենց օրը սկսում են այսպիսի փաթիլներով։ Նրանք կարծում են, որ այս գաղափարը լավ է, քանի որ այն օգտակար է:
Բայց պետք է հիշել, որ խանութում գնվածի բաղադրությունը նույնիսկ մոտ չէ իդեալականին։ Մեկ չափաբաժնի աղը պարունակությունը մոտ 270 մգ է, ինչը շատ է։
Չարժե ամբողջությամբ հրաժարվել այս մթերքից, եթե նման ցանկություն չկա։ Բայց, այնուամենայնիվ, անհրաժեշտ է նվազեցնել նրանց թիվը սննդակարգում։