Գազարը ունի շատ օգտակար ազդեցություն ինչպես արտաքին օգտագործման դեպքում այնպես էլ ներքին
Այս խրթխրթան բանջարեղենը շատ կալորիա և ընդհանրապես ճարպ չի պարունակում: Սակայն, այն կարող է լրացնել A վիտամինի և հակաօքսիդանտների անհրաժեշտ չափաբաժինը: Կարդացեք ստորև և ծանոթացեք գազարի 22 օգտակար հատկություններին:
Ինչպես պաշտոնական, այնպես էլ ժողովրդական բժշկությունը գազարն օգտագործում է որպես թուլացած օրգանիզմի ուժերը վերականգնելու միջոց, այն լրացնում է վիտամին A-ի պակասը: Գազարի ամենակարևոր ակտիվ նյութը՝ դա կարոտինն է: Այն միանալով ճարպին առաջացնում է ռետինոլ, որն անհրաժեշտ է լավ տեսողություն և գեղեցիկ մաշկ ունենալու համար: Այդ պատճառով գազար պարունակող աղցաններին պետք է ավելացնել բուսական յուղ, մայոնեզ, թթվասեր:
Գազարն օգնում է մնալ առողջ:
Հակաօքսիդանտներն ու վիտամին А-ն օգնում են պաշտպանել օրգանիզմը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից:
Վիտամին А-ն կանխարգելում է ժամանակից շուտ առաջացած կնճիռները, չորությունը, ցանը, պիգմենտային բծերն ու մաշկի խամրած գույնը:
Պետք է հաշվի առնել ու հիշել, որ գազարը բարձրացնում է արյան մակարդելիությունը: Եթե մակարդելիությունը առանց այն էլ բարձր է, ապա՝ խուսափեք շատ օգտագործելուց:
Պետք չէ չարաշահել նաև ալերգիաների դեպքում այս ժամանակ ընդհանրապես մի չարաշահեք վառ գույն ունեցող սնունդ։