Գազարը ունի շատ օգտակար ազդեցություն ինչպես արտաքին օգտագործման դեպքում այնպես էլ ներքին

Դիտումներ 274

Գազարը ունի շատ օգտակար ազդեցություն ինչպես արտաքին օգտագործման դեպքում այնպես էլ ներքին

Այս խրթխրթան բանջարեղենը շատ կալորիա և ընդհանրապես ճարպ չի պարունակում: Սակայն, այն կարող է լրացնել A վիտամինի և հակաօքսիդանտների անհրաժեշտ չափաբաժինը: Կարդացեք ստորև և ծանոթացեք գազարի 22 օգտակար հատկություններին:

Ինչպես պաշտոնական, այնպես էլ ժողովրդական բժշկությունը գազարն օգտագործում է որպես թուլացած օրգանիզմի ուժերը վերականգնելու միջոց, այն լրացնում է վիտամին A-ի պակասը: Գազարի ամենակարևոր ակտիվ նյութը՝ դա կարոտինն է: Այն միանալով ճարպին առաջացնում է ռետինոլ, որն անհրաժեշտ է լավ տեսողություն և գեղեցիկ մաշկ ունենալու համար: Այդ պատճառով գազար պարունակող աղցաններին պետք է ավելացնել բուսական յուղ, մայոնեզ, թթվասեր:
 



Գազարն օգնում է մնալ առողջ:

Հակաօքսիդանտներն ու վիտամին А-ն օգնում են պաշտպանել օրգանիզմը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից:

Վիտամին А-ն կանխարգելում է ժամանակից շուտ առաջացած կնճիռները, չորությունը, ցանը, պիգմենտային բծերն ու մաշկի խամրած գույնը:

Պետք է հաշվի առնել ու հիշել, որ գազարը բարձրացնում է արյան մակարդելիությունը: Եթե մակարդելիությունը առանց այն էլ բարձր է, ապա՝ խուսափեք շատ օգտագործելուց:

Պետք չէ չարաշահել նաև ալերգիաների դեպքում այս ժամանակ ընդհանրապես մի չարաշահեք վառ գույն ունեցող սնունդ։



Ամենաընթերցվածը