Ֆրասիական ամենահայտնի սպիտակ բեշամել սոուսի բաղադրատոմսը

Դիտումներ 252

Ֆրասիական ամենահայտնի սպիտակ բեշամել սոուսի բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր․

  • Կարագ
  • Բուսական յուղ
  • Ցորենի ալյուր
  • Կաթ
  • Աղ

 



Սոուսը պատրաստելու համար վերցրեք հաստ պատերով թավա։ Կաթսայի մեջ մարմանդ կրակի վրա հալեցնում ենք կարագը։ Տապակի մեջ ավելացնել բուսական յուղ, լավ խառնել։

Մաղած ալյուրը լցնել կարագի մեջ, մանրակրկիտ խառնել, մինչև գնդիկները անհետանան։ Տապակել ալյուրը թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնելով մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը:

Տաք կաթը բարակ հոսքով լցնել փոքր չափաբաժիններով (յուրաքանչյուրը 3-4 ճաշի գդալ): Միևնույն ժամանակ շատ կարևոր է ամեն ինչ ակտիվորեն խառնել, մինչև կաթի յուրաքանչյուր բաժին ամբողջովին միացվի ալյուրի զանգվածին։

Ամենակարևորը՝ մի շտապեք։ Կաթը ավելացրեք աստիճանաբար։ Եթե ​​միանգամից շատ կաթ եք լցնում, ապա գնդիկների առաջացումն անխուսափելի է։ Ակտիվ խառնելով, մաս-մաս լցնել ամբողջ կաթը։

Խառնել սոուսը մանրակրկիտ մինչև ամբողջովին հարթ զանգված ստանաք: Աղով համեմել սոուսը:



Եփել սոուսը ցածր ջերմության վրա մինչև ցանկալի խտությունը: Անպայման շարունակեք խառնել, որպեսզի սոուսը չայրվի։ Եթե ​​սոուսը թանձր է, ավելացրեք ավելի շատ կաթ։ Եթե ​​հակառակը հեղուկ է, եռացրեք ցանկալի խտության։ Բայց նկատի ունեցեք, որ սոուսը սառչելիս կթանձրանա:

Բեշամելի սոուսը օգտագործեք տարբեր ճաշատեսակներ պատրաստելու համար կամ որպես սոուս:

Եփելու վերջում բեշամելի սոուսին կարելի է ավելացնել տարբեր համեմունքներ, որի ընտրությունը կախված է այն ուտեստից, որի համար պատրաստվում է սոուսը։

Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը