Ֆրանսիական ոճով կարտոֆիլ տապակի մեջ
Բաղադրությունը՝
- խոզի միս
- կարտոֆիլ
- սոխ և սխտոր
- աղ
- պղպեղ
- լոլիկ
- պանիր
- խոտաբույսեր
1. Խոզի միսը (ընդհանուր առմամբ, ցանկացած միս կարելի է վերցնել) բարակ կտորներով կտրատել և արագ տապակել քիչ քանակությամբ բուսայուղով` բարձր ջերմության վրա:
2. Ավելացնում ենք շերտերով կտրատած կարտոֆիլը։ Տապակել 10-15 րոպե բարձր ջերմության վրա՝ առանց կափարիչի՝ երբեմն խառնելով։
3. Ավելացնել սոխ և մի քիչ մանր կտրատած սխտոր:
4. Աղ և պղպեղով համեմել: Տապակել ևս 5 րոպե, հարել, աղ և պղպեղ անել։
5. Երբ կարտոֆիլը գրեթե պատրաստ լինի, վրան դնել շերտերով կտրատած լոլիկ (մի քիչ աղ ավելացնել), ծածկել քերած պանիրով և ծածկել կափարիչով։ Եփել մինչև պանիրը հալվի: Շաղ տալ խոտաբույսերով և վերջ:
Օրվա բաղադրատոմսը․ Կարտոֆիլով ուտեստ, որը պատրաստվում է 10 րոպեում
Բաղադրությունը․
խոշոր կարտոֆիլ - 1 հատ
աղացած պղպեղ - 1/4 թ.գ
սպիտակ հաց - 8 կտոր
պանիր - 60 գ
ձու - 1 հատ
պաքսիմատ - 200 գ
Հացը փաթաթում ենք եռանկյունու տեսքով և պատառաքաղով սեղմում ենք ծայրերը։
Մաքրած կարտոֆիլը եփեք և տրորեք, ավելացրեք մի պտղունց աղ և պղպեղ:
Կենտրոնում դնում ենք պյուրեն և պանիրը։
Առանձին հարել ձուն պատառաքաղով։ Երկրորդ ափսեի մեջ լցնել պաքսիմատը։
Տապակել եռանկյունները մինչև ոսկեգույն դառնա:
Կաթսայի մեջ մեծ քանակությամբ ձեթ ենք տաքացնում, եռանկյունները տապակում ենք։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։