Ժամանակն է պատրաստեք մսով համեղ ապուր ՝ ֆրանսիական բաղադրատոմսով
Բաաղադրամասեր․
- Հավի ֆիլե 500 գ
- Պանիր 200 գ
- Կարտոֆիլ 400 գ
- Սոխ 150 գ
- Գազար 180 գ
- Կարագ
- Աղ
- Աղացած սև պղպեղ
- Կանաչիներ
- Դափնու տերեւ
- Տոստ
- Սև պղպեղի հատիկներ
Միսը դնել 3 լիտր տարողությամբ կաթսայի մեջ և լցնել ջրի մեջ։ Հենց որ արգանակը սկսի եռալ, ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ, սև պղպեղ, 2-3 դափնու տերեւ։ Եռման պահից եփել 20 րոպե։ Հետո միսը հանեք։
Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել խորանարդի մեջ։ Սոխը կտրատել խորանարդի մեջ։ Գազարը քերել։ Միսը կտրատել փոքր կտորներով: Վերամշակված պանիրը (եթե փայտիկի տեսքով), քերել կամ կտրատել խորանարդի մեջ։
Եռացող արգանակի մեջ ավելացնել կարտոֆիլը։ Եռման պահից հետո թոողնել 5-7 րոպե։
Այդ պահին կարագի մեջ թույլ կրակին տաքացնել։ Նախ դնում ենք սոխը, հետո գազարը։ Թեթև համեմում աղ և պղպեղով։ Պատրաստի սնունդը ավելացնել ապուրի մեջ և եփել ևս 5-7 րոպե։
Այնուհետեւ ավելացնել մանր կտրատած միսը։ Եփել 3-4 րոպե, ավելացնել հալած պանիրը, լավ խառնել ու կրակն անջատել։
Մատուցելուց առաջ շաղ տալ խոտաբույսեր։ Ցանկության դեպքում մատուցում ենք չորահացերով։