Ժամանակն է պատրաստեք մսով համեղ ապուր ՝ ֆրանսիական բաղադրատոմսով

Դիտումներ 151

Ժամանակն է պատրաստեք մսով համեղ ապուր ՝ ֆրանսիական բաղադրատոմսով

Բաաղադրամասեր․ 

  • Հավի ֆիլե 500 գ
  • Պանիր 200 գ
  • Կարտոֆիլ 400 գ
  • Սոխ 150 գ
  • Գազար 180 գ
  • Կարագ
  • Աղ
  • Աղացած սև պղպեղ
  • Կանաչիներ
  • Դափնու տերեւ
  • Տոստ
  • Սև պղպեղի հատիկներ

 



Միսը դնել 3 լիտր տարողությամբ կաթսայի մեջ և լցնել ջրի մեջ։ Հենց որ արգանակը սկսի եռալ, ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ, սև պղպեղ, 2-3 դափնու տերեւ։ Եռման պահից եփել 20 րոպե։ Հետո միսը հանեք։

Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել խորանարդի մեջ։ Սոխը կտրատել խորանարդի մեջ։ Գազարը քերել։ Միսը կտրատել փոքր կտորներով: Վերամշակված պանիրը (եթե փայտիկի տեսքով), քերել կամ կտրատել խորանարդի մեջ։

Եռացող արգանակի մեջ ավելացնել կարտոֆիլը։ Եռման պահից հետո թոողնել 5-7 րոպե։



Այդ պահին կարագի մեջ թույլ կրակին տաքացնել։ Նախ դնում ենք սոխը, հետո գազարը։ Թեթև համեմում աղ և պղպեղով։ Պատրաստի սնունդը ավելացնել ապուրի մեջ և եփել ևս 5-7 րոպե։

Այնուհետեւ ավելացնել մանր կտրատած միսը։ Եփել 3-4 րոպե, ավելացնել հալած պանիրը, լավ խառնել ու կրակն անջատել։

Մատուցելուց առաջ շաղ տալ խոտաբույսեր։ Ցանկության դեպքում մատուցում ենք չորահացերով։



Ամենաընթերցվածը