Եթե խանութում վարունգի վրա նկատում եք այս գծերը, հանկարծ չգնեք այն

Դիտումներ 415

Եթե խանութում վարունգի վրա նկատում եք այս գծերը, հանկարծ չգնեք այն

Վարունգը, լոլիկի հետ մեկտեղ, թերեւս, ամենահայտնի բանջարեղենն է: Դրանցից աղցաններ են պատրաստում ամռանը, թթուները փակվում են ձմռան համար։ Վարունգից կարող եք նույնիսկ լիմոնադ կամ դեմքի դիմակ պատրաստել։ Բայց որպեսզի բանջարեղենն իսկապես օգուտ տա, անհրաժեշտ է այն ճիշտ ընտրել։ Մենք ասում ենք ձեզ, թե ինչ պետք է ուշադրություն դարձնել գնելիս և ինչպես հասկանալ, որ պտուղները փչացել են, նույնիսկ եթե դրանք նորմալ տեսք ունեն:

 

Որոնք են վարունգի օգուտները

Վարունգը հարուստ է բջջանյութով, որը բարելավում է աղիների աշխատանքը և սնուցում է օգտակար բակտերիաները։ Միևնույն ժամանակ, բանջարեղենը 95%-ով ջուր է, պարունակում է բազմաթիվ օգտակար հանքանյութեր և վիտամիններ՝ կալիում, մագնեզիում, ցինկ, պղինձ, մանգան, երկաթ, քլոր, յոդ, A, B1, B2, C վիտամիններ։

 



Կալիումը կարևոր տարր է մարմնի գործունեության համար.

 

նորմալացնում է սրտի ռիթմը;

կարգավորում է թթու-բազային հավասարակշռությունը;

ակտիվացնում է մտածողությունը և ուղեղի աշխատանքը;

իջեցնում է արյան ճնշումը.

Բայց թե ինչի համար կարող է վտանգավոր լինել վարունգը, կարդացեք հոդվածը հղումով։

 

 



Ինչ կարող է լինել վտանգավոր վարունգը. Դիետոլոգը բացատրում է

Խանութից գնումներ կատարելիս ուշադրություն դարձրեք բանջարեղենի արտաքին տեսքին և վիճակին։ Եթե ​​նկատում եք նշված նշաններից գոնե մեկը, խորհուրդ եմ տալիս հետաձգել գնումը։

  • Մակերեւույթի մուգ կամ բաց բծերը կարող են լինել փտման գործընթացի նշաններ: Այս դեպքում բորբոս բակտերիաները արդեն խորը թափանցել են պտղի միջուկը և վարակել այն։ Նման բանջարեղենի օգտագործումը կարող է հանգեցնել ծանր թունավորման։
  • Ճաքեր կեղևի մակերեսին. Նրանք կուտակում են վնասակար միկրոօրգանիզմներ, որոնք սկսում են բորբոսացման գործընթացը։
  • Փայլուն մակերես։ Վարունգի փայլուն փայլը պտուղը էպիլյացիայի նշան է, որպեսզի թաքցնի արտադրանքի անորակ տեղափոխման թերությունները և այն ավելի գրավիչ դարձնել:
  • Փտածության, դառնության և այլ տհաճ հոտերի հոտ: Այս նշաններն ազդարարում են աճման փուլում ավելորդ քանակությամբ պարարտանյութի օգտագործումը:
  • Փափկություն ցողունի և պտղի այլ մասերում: Սա նաև ցույց է տալիս, որ վարունգը սկսում է փչանալ։


Ամենաընթերցվածը