Ինսուլտից խուսափելու համար ՝ ի՞նչ մթերք պետք է ուտեք ամեն օր
Կաթվածը լուրջ հիվանդություն է, որին ոչ ոք չի ցանկանում առնչվել։ Քանի որ ամեն ինչ կախված է հենց մարդուց, նա միշտ կարող է նվազագույնի հասցնել ցանկացած ռիսկ։
Նա կարող է հրաժարվել վատ սովորություններից, կարող է սկսել ակտիվ ապրելակերպ վարել,
Կաթվածը կանխելու համար անհրաժեշտ է նաև կարգավորել սննդակարգը։ Այն պետք է ներառի մի քանի օգտակար մթերքներ.
Սխտոր
Այս ապրանքը ունակ է արագացնել արյան շրջանառությունը։ Սխտորը նվազեցնում է վատ խոլեստերինի մակարդակը, անհնար է դարձնում արյան մակարդուկների առաջացումը։
Այն նաև նվազեցնում է շաքարախտի զարգացման ռիսկը։ Սխտոր ուտելուց հետո անոթները մաքրվում, ամրանում են, ինչի պատճառով ինսուլտի զարգացման ռիսկը երբեմն նվազում է։
Ցիտրուսային մրգեր
Բոլորից կարելի է առանձնացնել մանդարինները, նարինջները և գրեյպֆրուտները: Այս պտուղները բարելավում են արյան բաղադրությունը, ինչպես նաև բարենպաստ ազդեցություն են ունենում սրտի մկանների վիճակի վրա, բարձրացնում նրա առաձգականությունը։
Դրանց կանոնավոր օգտագործմամբ արյունը նորմալ մակարդվում է։
Դարչին
Այս հավելումը կայունացնում է լիպիդային նյութափոխանակությունը, այն վերադարձնում նորմալ: Դարչինը կանխում է աթերոսկլերոզի զարգացումը, քանի որ մաքրում է արյունատար անոթները, նվազեցնում վատ խոլեստերինի մակարդակը։
Սա բազմաթիվ վտանգավոր հիվանդությունների, այդ թվում՝ ինսուլտի կանխարգելումն է։
Լոլիկ
Լոլիկը բարենպաստ ազդեցություն ունի անոթների վրա, թույլ չի տալիս նրանց նեղանալ և դրանով իսկ առաջացնել շրջանառության խանգարումներ։
Դրանց օգտագործման ընթացքում արյան մակարդումը մնում է նորմալ, բորբոքային պրոցեսները չեն սկսվում։ Այս ամենը կարևոր է ինսուլտի կանխարգելման համար։
Ծովային ձուկ
Այն հարուստ է օմեգա-3 ճարպաթթուներով։ Դրանք անհրաժեշտ են սրտի մկանների ճիշտ աշխատանքի, դրա մաշվածության և ռիթմի խանգարման կանխարգելման համար։
Այս իրավիճակում արյան շրջանառությունը միշտ մնում է նորմալ, ինչը կարևոր է ինսուլտի զարգացումը կանխելու համար։
Այս մթերքները պետք է պարբերաբար օգտագործել։ Այս դեպքում կաթվածը դժվար թե զարգանա ցանկացած տարիքում: