Եթե ունեք փքվածություն, ապա այս տեսակի քաղցկեղի ախտանիշ է
Որովայնի քաղցկեղը կապված է ստամոքսի և աղիների չարորակ ուռուցքների առաջացման հետ: Ուռուցքաբան Չերյոմուշկինի խոսքով՝ այս գոյացությունների ախտանիշները ոչ սպեցիֆիկ են՝ դրանք կարող են շփոթվել այլ հիվանդությունների դրսևորումների հետ․
- Անընդհատ փքվածություն.
- Նվազում է, ախորժակի կորուստը
- Սրտխառնոցի զգացում
- Կանոնավոր փորկապություն կամ փորլուծություն
- Որովայնի ցավ
Չերյոմուշկինն ընդգծել է, որ արտաքին ախտանիշներով որովայնի քաղցկեղը հայտնաբերվում է միայն ուշ փուլում։ Բժիշկը նշել է, որ ստամոքսն ու աղիները խողովակավոր օրգաններ են, որոնք կարող են ձգվել։ Սա թույլ է տալիս, որ առաջացած ուռուցքները որոշ ժամանակով զարգանան առանց մեծ անհանգստության: Միայն այն ժամանակ, երբ գոյացությունները բավական մեծանում են, որպեսզի խանգարեն, տհաճ ախտանիշներ են հայտնվում։
«Քաղցկեղի վաղ ախտանշանները հնարավոր է հայտնաբերել միայն մշտական դիսպանսեր հսկողության դեպքում, երբ մարդը գալիս է կլինիկա և հետազոտվում»,- ասաց ուռուցքաբանը։
Ահա 7 մթերքների ցանկը, որոնք օգնում են արդյունավետ պայքարել փքվածությունից և գաստրիտից
1. Բրոկկոլի
Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ դրանք հարուստ են սուլֆորաֆանով, միացություն, որն արագորեն ոչնչացնում է բակտերիաները։
Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք 1 թարմ բրոկկոլի և 100-150 մլ ջուր։ Խմեք անմիջապես։ Ի դեպ, այս ըմպելիքը շատ համեղ է։
2. Քրքում
Հնդկական ծագման այս համեմունքը հարուստ է բուժիչ հատկություններով։
Քրքումը խթանում է ստամոքսի թթվի արտադրությունը, որն օգնում է ստամոքսի լորձաթաղանթին կանխել բակտերիաների վնասակար ազդեցությունը։
3. Պրոպոլիս
Պարզապես ավելացրեք 20 կաթիլ պրոպոլիս 200 մլ տաք ջրին:
4. Լոռամիրգ
Պարբերաբար օգտագործեք լոռամիրգ և լոռամրգի հյութ։
5. Ձիթապտղի յուղ
Էքստրա ձիթապտղի յուղը հզոր զենք էբակտերիաների դեմ:
Հակաօքսիդանտների մեծ քանակության շնորհիվ այն ունի հզոր հակաբակտերիալ հատկություն։
Բակտերիաները վերացնելու համար անհրաժեշտ է մեկ ամիս օրական 3 անգամ 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ օգտագործել։
6. Կանաչ թեյ
Ամեն օր խմեք 2-3 բաժակ որակյալ կանաչ թեյ՝ առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչների։
7. Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում ստամոքսի թթվայնության, սրտխառնոցի, ստամոքսի ցավերի, խոցերի և մարսողական այլ խնդիրների դեմ պայքարելու համար։
Կոճապղպեղն ունի նաև բարձր մանրէասպան հատկություն։
Փոքր չափաբաժինների կանոնավոր օգտագործումը (1/2 թեյի գդալ) արդյունավետորեն կվերացնի բակտերիաները:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։