Եթե ունեք փքվածություն, ապա այս տեսակի քաղցկեղի ախտանիշ է

Դիտումներ 557

Եթե ունեք փքվածություն, ապա այս տեսակի քաղցկեղի ախտանիշ է

Որովայնի քաղցկեղը կապված է ստամոքսի և աղիների չարորակ ուռուցքների առաջացման հետ: Ուռուցքաբան Չերյոմուշկինի խոսքով՝ այս գոյացությունների ախտանիշները ոչ սպեցիֆիկ են՝ դրանք կարող են շփոթվել այլ հիվանդությունների դրսևորումների հետ․

  • Անընդհատ փքվածություն.
  • Նվազում է, ախորժակի կորուստը
  • Սրտխառնոցի զգացում
  • Կանոնավոր փորկապություն կամ փորլուծություն
  • Որովայնի ցավ

Չերյոմուշկինն ընդգծել է, որ արտաքին ախտանիշներով որովայնի քաղցկեղը հայտնաբերվում է միայն ուշ փուլում։ Բժիշկը նշել է, որ ստամոքսն ու աղիները խողովակավոր օրգաններ են, որոնք կարող են ձգվել։ Սա թույլ է տալիս, որ առաջացած ուռուցքները որոշ ժամանակով զարգանան առանց մեծ անհանգստության: Միայն այն ժամանակ, երբ գոյացությունները բավական մեծանում են, որպեսզի խանգարեն, տհաճ ախտանիշներ են հայտնվում։
«Քաղցկեղի վաղ ախտանշանները հնարավոր է հայտնաբերել միայն մշտական ​​դիսպանսեր հսկողության դեպքում, երբ մարդը գալիս է կլինիկա և հետազոտվում»,- ասաց ուռուցքաբանը։



Ահա 7 մթերքների ցանկը, որոնք օգնում են արդյունավետ պայքարել փքվածությունից և գաստրիտից

1. Բրոկկոլի

Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ դրանք հարուստ են սուլֆորաֆանով, միացություն, որն արագորեն ոչնչացնում է բակտերիաները։

Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք 1 թարմ բրոկկոլի և 100-150 մլ ջուր։ Խմեք անմիջապես։ Ի դեպ, այս ըմպելիքը շատ համեղ է։

 

 

2. Քրքում 

Հնդկական ծագման այս համեմունքը հարուստ է բուժիչ հատկություններով։

Քրքումը խթանում է ստամոքսի թթվի արտադրությունը, որն օգնում է ստամոքսի լորձաթաղանթին կանխել բակտերիաների վնասակար ազդեցությունը։

Գիտնականները խորհուրդ են տալիս այս համեմունքն օգտագործել ամեն օր, բայց ոչ ավելի, քան 1 թեյի գդալ։

3. Պրոպոլիս

Պարզապես ավելացրեք 20 կաթիլ պրոպոլիս 200 մլ տաք ջրին:

Օգտագործեք օրը երկու անգամ՝ առաջին անգամ առավոտյան դատարկ ստամոքսին, երկրորդ անգամ՝ քնելուց առաջ։

4. Լոռամիրգ

Պարբերաբար օգտագործեք լոռամիրգ և լոռամրգի հյութ։



 

 

5. Ձիթապտղի յուղ

Էքստրա ձիթապտղի յուղը հզոր զենք էբակտերիաների դեմ:

Հակաօքսիդանտների մեծ քանակության շնորհիվ այն ունի հզոր հակաբակտերիալ հատկություն։

Բակտերիաները վերացնելու համար անհրաժեշտ է մեկ ամիս օրական 3 անգամ 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ օգտագործել։

 

6. Կանաչ թեյ

Ամեն օր խմեք 2-3 բաժակ որակյալ կանաչ թեյ՝ առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչների։

7. Կոճապղպեղ

Կոճապղպեղի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում ստամոքսի թթվայնության, սրտխառնոցի, ստամոքսի ցավերի, խոցերի և մարսողական այլ խնդիրների դեմ պայքարելու համար։

Կոճապղպեղն ունի նաև բարձր մանրէասպան հատկություն։

Փոքր չափաբաժինների կանոնավոր օգտագործումը (1/2 թեյի գդալ) արդյունավետորեն կվերացնի բակտերիաները:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը