Եթե ունեք մրսածություն, ապա երբեք չօգտագործեք այս երկու մթերքները
Կան մթերքներ, որոնք կարող են դանդաղեցնել ապաքինման գործընթացը։ Այդ իսկ պատճառով նրանց պետք է լքել հիվանդության ժամանակ։
Դիետային հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել ալերգիկ մարդկանց կողմից:
Իմունոլոգ Ելենա Պարեցկայան պատմել է, թե որ մթերքները պետք է բացառել մրսածության ժամանակ.
Առաջին հերթին, ինչպես նշեց բժիշկը, պետք է հրաժարվել ալկոհոլից։ Նա հիշեց, որ միֆ կա, որ տաք գինին կամ պղպեղով օղին բարելավում են վիճակը։ Բայց դա այդպես չէ: Նման մթերքները միայն վնասում են իմունային բջիջները, հրահրում են միգրեն և հանգեցնում ջրազրկման։
Արագ սնունդը և ցանկացած խիտ սնունդ նույնպես պետք է հեռացվեն: Նման սնունդը կծանրաբեռնի առանց այն էլ թուլացած օրգանիզմը։
Եթե ձեզ անհանգստացնում է հազը, ապա ստիպված կլինեք սննդակարգից հանել ընկույզը։ Պետք է հիշել, որ դրանք չափազանց ալերգեն են և բորբոքային գործընթացի ֆոնի վրա կարող է հարձակում լինել:
Սոդան և փաթեթավորված հյութերը պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքար, ինչը նշանակում է, որ նման ըմպելիքները ոչ միայն կխաթարեն իմունային համակարգը, այլև կարող են հանգեցնել ավելորդ կիլոգրամների:
Մրսածության ժամանակ իսկապես անհրաժեշտ է շատ հեղուկ խմել, սակայն ավելի լավ է նախապատվությունը տալ մաքուր ջրին։
Ինչ վերաբերում է այս վիճակում առաջարկվող սննդին, ապա խոսքը գնում է ապուրների, ձավարեղենի, կրեկերներով արգանակների և հավի մսի մասին։
«Հեղուկ տեսքով սնունդն ավելի հեշտ է քայքայվում և յուրացվում՝ պահպանելով ուժը և լրացնելով սպիտակուցների պաշարը՝ պաշտպանիչ հակամարմինների սինթեզի համար», - մեջբերում է բժիշկ Փիթերը :