Եթե ունեք մրսածություն, ապա երբեք չօգտագործեք այս երկու մթերքները

Դիտումներ 2923

Եթե ունեք մրսածություն, ապա երբեք չօգտագործեք այս երկու մթերքները

Կան մթերքներ, որոնք կարող են դանդաղեցնել ապաքինման գործընթացը։ Այդ իսկ պատճառով նրանց պետք է լքել հիվանդության ժամանակ։

Դիետային հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել ալերգիկ մարդկանց կողմից:

 

 

 

Իմունոլոգ Ելենա Պարեցկայան պատմել է, թե որ մթերքները պետք է բացառել մրսածության ժամանակ.

Առաջին հերթին, ինչպես նշեց բժիշկը, պետք է հրաժարվել ալկոհոլից։ Նա հիշեց, որ միֆ կա, որ տաք գինին կամ պղպեղով օղին բարելավում են վիճակը։ Բայց դա այդպես չէ: Նման մթերքները միայն վնասում են իմունային բջիջները, հրահրում են միգրեն և հանգեցնում ջրազրկման։

 



Արագ սնունդը և ցանկացած խիտ սնունդ նույնպես պետք է հեռացվեն: Նման սնունդը կծանրաբեռնի առանց այն էլ թուլացած օրգանիզմը։

Եթե ​​ձեզ անհանգստացնում է հազը, ապա ստիպված կլինեք սննդակարգից հանել ընկույզը։ Պետք է հիշել, որ դրանք չափազանց ալերգեն են և բորբոքային գործընթացի ֆոնի վրա կարող է հարձակում լինել:

 

 

Սոդան և փաթեթավորված հյութերը պարունակում են մեծ քանակությամբ շաքար, ինչը նշանակում է, որ նման ըմպելիքները ոչ միայն կխաթարեն իմունային համակարգը, այլև կարող են հանգեցնել ավելորդ կիլոգրամների:

Մրսածության ժամանակ իսկապես անհրաժեշտ է շատ հեղուկ խմել, սակայն ավելի լավ է նախապատվությունը տալ մաքուր ջրին։

 



Ինչ վերաբերում է այս վիճակում առաջարկվող սննդին, ապա խոսքը գնում է ապուրների, ձավարեղենի, կրեկերներով արգանակների և հավի մսի մասին։

«Հեղուկ տեսքով սնունդն ավելի հեշտ է քայքայվում և յուրացվում՝ պահպանելով ուժը և լրացնելով սպիտակուցների պաշարը՝ պաշտպանիչ հակամարմինների սինթեզի համար», - մեջբերում է բժիշկ Փիթերը :



Ամենաընթերցվածը