Եթե ունեք գաստրիտ, ապա կարող եք այս մրգերը ուտել

Դիտումներ 1116

Եթե ունեք գաստրիտ, ապա կարող եք այս մրգերը ուտել

Գաստրոէնտերոլոգ Ալիսովան պարզաբանել է, թե որ մրգերը կարելի է օգտագործել գաստրիտի դեպքում:
Եթե ​​դուք տառապում եք գաստրիտից, կարող եք և պետք է ամեն օր միրգ ուտել, բայց միայն թեթևակի թթվային և ավելի քիչ քաղցր սորտեր, ինչպիսիք են խնձորը, ծիրանը, ելակը, սեխը, սալորը, դեղձը կամ պապայան: Ավելի քիչ հարմար են արքայախնձորները, ցիտրուսային մրգերը կամ բանանը:  
Գաստրիտը ստամոքսի լորձաթաղանթի սուր բորբոքում է, որն ուղեկցվում է որովայնի ցավով և սրտխառնոցով։ Ախտանիշները թեթևացնելու համար անհրաժեշտ է համապատասխան դիետա, որը մեղմ է ստամոքսի վրա: Պետք է օգտագործել նաև մրգեր։ Բայց ոչ ամեն տեսակ է խորհուրդ տրվում:
«Գաստրիտի համար հարմար մրգերը թթվով և շաքարով քիչ են, կարող եք գնել ծիրան, դեղձ և սալոր, ինչպես նաև խնձոր, ելակ, ձմերուկ և սեխ: Հատապտուղներն ու ավոկադոն միայն մասամբ են համատեղելի: 

 


Ամեն դեպքում, պետք է հեռու մնալ թթու մրգերից, ինչպիսիք են արքայախնձորը, ցիտրուսային մրգերը (մանդարիններ, գրեյպֆրուտ, նարինջ, կիտրոն), կեռաս: Նույնիսկ շատ քաղցր մրգերը, ինչպիսիք են բանանը, մանգոն կամ խաղողը, ավելի քիչ հարմար են գաստրիտ ունեցող մարդկանց համար:

Ընդհանուր առմամբ, օրական մրգերը պետք է լինեն ոչ ավելի, քան երկու չափաբաժին, բայց բանջարեղենը կարելի է ուտել երեք բաժին: Այստեղ ամեն ինչ թույլատրված է, բացի գազային սորտերից, ինչպիսիք են լոբին, կաղամբը և սոխը։



Այս 7 հզոր միջոցները սպանում են ստամոքսի քաղցկեղը, խոցը, գաստրիտը, փքվածությունը, ալերգիան և այլն առաջացնող բակտերիաները

Ահա 7 մթերքների ցանկը, որոնք օգնում են արդյունավետ պայքարել բակտերիաների դեմ.

1. Բրոկկոլի 
Բազմաթիվ հետազոտություններ ապացուցել են, որ բրոկկոլին հարուստ է սուլֆորաֆանով, միացություն, որն արագորեն ոչնչացնում է հելիկոբակտերիան։
Դրանով է բացատրվում այն ​​փաստը, որ թարմ կաղամբն ու կաղամբի հյութը հիանալի միջոց են խոցի և գաստրիտների դեմ։
Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք 1 բաժակ թարմ բրոկկոլի և 100-150 մլ մաքրված ջուր, խառնեք մինչև հարթ զանգբած ստանաք: Խմեք անմիջապես։ Ի դեպ, այս ըմպելիքը շատ համեղ է։

 

 

 

2. Քրքում 
Հնդկական ծագման այս համեմունքը շատ հարուստ է բուժիչ հատկություններով։
Քրքումը խթանում է ստամոքսահյութի արտադրությունը, որն օգնում է ստամոքսի լորձաթաղանթին կանխել Հելիկոբակհերի վնասակար ազդեցությունը։
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս այս համեմունքն օգտագործել ամեն օր, բայց ոչ ավելի, քան 1 թեյի գդալ։

 

 

3. Պրոպոլիս
Սա հիանալի է իր արդյունավետության համար:
Պարզապես ավելացրեք 20 կաթիլ պրոպոլիս 200 մլ տաք ջրին:
Օգտագործեք օրը երկու անգամ՝ առաջին անգամ առավոտյան դատարկ ստամոքսին, երկրորդը՝ քնելուց առաջ։

4. Լոռամիրգ

Cranberry-ն հզոր միջոց է բակտերիաների և վարակների վերացման համար:
Պարբերաբար օգտագործեք լոռամրգի և լոռամրգի հյութ։

 



5. Ձիթապտղի յուղ
Էքստրա ձիթապտղի յուղը հզոր զենք է հելիկոբակտերի դեմ:
Հակաօքսիդանտների մեծ քանակության շնորհիվ այն ունի հզոր հակաբակտերիալ հատկություն։

6. Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյն օգտակար է ոչ միայն ընդհանուր առողջության համար: Այն նաև հզոր ազդեցություն ունի բակտերիաների վրա:
Ամեն օր խմեք 2-3 բաժակ որակյալ կանաչ թեյ՝ առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչների։

7. Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում ստամոքսի թթվայնության, սրտխառնոցի, ստամոքսի ցավի, խոցերի և մարսողական այլ խնդիրների դեմ պայքարելու համար:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը