Եթե ունեք գաստրիտ, ապա կարող եք այս մրգերը ուտել
Գաստրոէնտերոլոգ Ալիսովան պարզաբանել է, թե որ մրգերը կարելի է օգտագործել գաստրիտի դեպքում:
Եթե դուք տառապում եք գաստրիտից, կարող եք և պետք է ամեն օր միրգ ուտել, բայց միայն թեթևակի թթվային և ավելի քիչ քաղցր սորտեր, ինչպիսիք են խնձորը, ծիրանը, ելակը, սեխը, սալորը, դեղձը կամ պապայան: Ավելի քիչ հարմար են արքայախնձորները, ցիտրուսային մրգերը կամ բանանը:
Գաստրիտը ստամոքսի լորձաթաղանթի սուր բորբոքում է, որն ուղեկցվում է որովայնի ցավով և սրտխառնոցով։ Ախտանիշները թեթևացնելու համար անհրաժեշտ է համապատասխան դիետա, որը մեղմ է ստամոքսի վրա: Պետք է օգտագործել նաև մրգեր։ Բայց ոչ ամեն տեսակ է խորհուրդ տրվում:
«Գաստրիտի համար հարմար մրգերը թթվով և շաքարով քիչ են, կարող եք գնել ծիրան, դեղձ և սալոր, ինչպես նաև խնձոր, ելակ, ձմերուկ և սեխ: Հատապտուղներն ու ավոկադոն միայն մասամբ են համատեղելի:
Ամեն դեպքում, պետք է հեռու մնալ թթու մրգերից, ինչպիսիք են արքայախնձորը, ցիտրուսային մրգերը (մանդարիններ, գրեյպֆրուտ, նարինջ, կիտրոն), կեռաս: Նույնիսկ շատ քաղցր մրգերը, ինչպիսիք են բանանը, մանգոն կամ խաղողը, ավելի քիչ հարմար են գաստրիտ ունեցող մարդկանց համար:
Ընդհանուր առմամբ, օրական մրգերը պետք է լինեն ոչ ավելի, քան երկու չափաբաժին, բայց բանջարեղենը կարելի է ուտել երեք բաժին: Այստեղ ամեն ինչ թույլատրված է, բացի գազային սորտերից, ինչպիսիք են լոբին, կաղամբը և սոխը։
Այս 7 հզոր միջոցները սպանում են ստամոքսի քաղցկեղը, խոցը, գաստրիտը, փքվածությունը, ալերգիան և այլն առաջացնող բակտերիաները
Ահա 7 մթերքների ցանկը, որոնք օգնում են արդյունավետ պայքարել բակտերիաների դեմ.
1. Բրոկկոլի
Բազմաթիվ հետազոտություններ ապացուցել են, որ բրոկկոլին հարուստ է սուլֆորաֆանով, միացություն, որն արագորեն ոչնչացնում է հելիկոբակտերիան։
Դրանով է բացատրվում այն փաստը, որ թարմ կաղամբն ու կաղամբի հյութը հիանալի միջոց են խոցի և գաստրիտների դեմ։
Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք 1 բաժակ թարմ բրոկկոլի և 100-150 մլ մաքրված ջուր, խառնեք մինչև հարթ զանգբած ստանաք: Խմեք անմիջապես։ Ի դեպ, այս ըմպելիքը շատ համեղ է։
2. Քրքում
Հնդկական ծագման այս համեմունքը շատ հարուստ է բուժիչ հատկություններով։
Քրքումը խթանում է ստամոքսահյութի արտադրությունը, որն օգնում է ստամոքսի լորձաթաղանթին կանխել Հելիկոբակհերի վնասակար ազդեցությունը։
Գիտնականները խորհուրդ են տալիս այս համեմունքն օգտագործել ամեն օր, բայց ոչ ավելի, քան 1 թեյի գդալ։
3. Պրոպոլիս
Սա հիանալի է իր արդյունավետության համար:
Պարզապես ավելացրեք 20 կաթիլ պրոպոլիս 200 մլ տաք ջրին:
Օգտագործեք օրը երկու անգամ՝ առաջին անգամ առավոտյան դատարկ ստամոքսին, երկրորդը՝ քնելուց առաջ։
4. Լոռամիրգ
Cranberry-ն հզոր միջոց է բակտերիաների և վարակների վերացման համար:
Պարբերաբար օգտագործեք լոռամրգի և լոռամրգի հյութ։
5. Ձիթապտղի յուղ
Էքստրա ձիթապտղի յուղը հզոր զենք է հելիկոբակտերի դեմ:
Հակաօքսիդանտների մեծ քանակության շնորհիվ այն ունի հզոր հակաբակտերիալ հատկություն։
6. Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյն օգտակար է ոչ միայն ընդհանուր առողջության համար: Այն նաև հզոր ազդեցություն ունի բակտերիաների վրա:
Ամեն օր խմեք 2-3 բաժակ որակյալ կանաչ թեյ՝ առանց շաքարի կամ այլ քաղցրացուցիչների։
7. Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում ստամոքսի թթվայնության, սրտխառնոցի, ստամոքսի ցավի, խոցերի և մարսողական այլ խնդիրների դեմ պայքարելու համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։