Ո՞ր հիվանդությունների ժամանակ չի կարելի կաթնաշոռ ուտել
Բոլորը գիտեն կաթնաշոռի բուժիչ հատկությունների մասին։ Այս մթերքը իրենց սննդակարգ են ներմուծում ճիշտ սնվել ցանկացողները, քանի որ այն հարուստ է սպիտակուցներով, կալցիումով, վիտամիններով և ամինաթթուներով։
Եվ նրանք դա անում են մի պատճառով. Բայց դուք պետք է ուշադիր մոտենաք այս ֆերմենտացված կաթնամթերքի օգտագործմանը: Բժիշկները պատմել են, թե ինչով և երբ չի կարելի կաթնաշոռ ուտել.
Բժիշկները կտրականապես խորհուրդ են տալիս առավոտյան կաթնաշոռ ուտել։ Եվ ամեն ինչ, քանի որ թթու-կաթնամթերքը ուժեղորեն խթանում է ինսուլինի սինթեզը: Արդյունքում մեծանում է սովի զգացումը։
Եվ քանի որ ինսուլինի ընկալիչները առավոտյան ավելի քիչ զգայուն են, քան երեկոյան, նախաճաշի համար կաթնաշոռը լավագույն ընտրությունն է: Չէ՞ որ այն ուտելով քնելուց առաջ, միայն ավելի կբացեք ձեր ախորժակը։ Ըստ մասնագետների՝ բանջարեղենով կաթնաշոռը առավոտյան ճաշի լավագույն տարբերակներից է։
Ձեզանից շատերը սովոր են թեյի հետ կաթնաշոռ ուտել: Չնայած այս համադրությունը վատ չէ թվում, այնուամենայնիվ ավելի լավ է այս ապրանքներն օգտագործել առանձին։ Չէ՞ որ թեյը տանին է պարունակում, որը կապում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր, ինչի արդյունքում դրանք կորցնում են իրենց հատկությունները։
Ուստի կաթնաշոռ ուտելուց հետո պետք է սպասել մեկ ժամ։ Միայն դրանից հետո արժե թեյ եփել և վայելել դրա համը՝ առավելագույն օգուտ բերելով օրգանիզմին։
Օգտագործման հակացուցումները
Կան մարդկանց մի քանի խմբեր, որոնք պետք է դադարեն կաթնաշոռ ուտել։ Այս ֆերմենտացված կաթնամթերքը հարուստ է սպիտակուցներով, որոնք կարող են մեծապես ծանրաբեռնել արտազատման համակարգի օրգանները։ Այդ իսկ պատճառով երիկամների հիվանդության դեպքում կաթնաշոռը պետք է բացառել սննդակարգից։ Բացի այդ, մարդիկ, ովքեր ալերգիկ են կաթի սպիտակուցի նկատմամբ կամ գեր կամ աթերոսկլերոտիկ են, նույնպես պետք է հրաժարվեն այս արտադրանքից: