Եթե ունեք այս նշանները, ապա լեղապարկում ունեք քարեր․ Շտապ դիմեք բժշկին

Դիտումներ 642

Եթե ունեք այս նշանները, ապա լեղապարկում ունեք քարեր․ Շտապ դիմեք բժշկին

Չբուժվելու դեպքում լեղապարկի քարերը կարող են լուրջ խնդիրներ առաջացնել և նույնիսկ կյանքին վտանգ ներկայացնել:

Սննդակարգի տարբերությունները, ինչպես նաև աննշան հիվանդությունները կարող են ձեր կղանքը սովորականից ավելի հեղուկ կամ կոշտ դարձնել:

Այնուամենայնիվ, դա կարող է լինել լեղապարկի քարերի նշան: Լեղաքարերը մանր քարեր են, որոնք առաջանում են լեղապարկում՝ սովորաբար խոլեստերինից: Նրանք միշտ չէ, որ ախտանիշներ են առաջացնում, բայց եթե լեղաքարը մտնում է լեղապարկի ներսում գտնվող անցքը, դա կարող է չափազանց ցավոտ լինել:

Սա կարող է առաջացնել «հանկարծակի ուժեղ ցավ» որովայնում, որը սովորաբար տևում է մինչև հինգ ժամ: Եթե ​​դա տեղի ունենա, այն հայտնի է որպես լեղու կոլիկ:

Ցավը մշտական ​​է և չի նվազում զուգարան գնալիս, մրսածության կամ հիվանդության ժամանակ:

Երբեմն այն առաջանում է յուղոտ սնունդ օգտագործելուց, բայց դա կարող է տեղի ունենալ օրվա ցանկացած ժամի և կարող է արթնացնել ձեզ գիշերը: Լեղուղիների կոլիկը հազվադեպ է: Ցավից հետո կարող է տևել շաբաթներ կամ ամիսներ: Որոշ մարդիկ ունենում են նաև ավելորդ քրտնարտադրության, սրտխառնոց կամ փսխում։

Լեղաքարերը կարող են առաջացնել այլ, «ավելի լուրջ» ախտանիշներ, եթե դրանք երկար ժամանակ արգելափակեն լեղու արտահոսքը կամ տեղափոխվեն այլ օրգաններ, ինչպիսիք են ենթաստամոքսային գեղձը կամ բարակ աղիքները: Այս ընթացքում կարող է առաջանալ փորլուծություն:

 

 

Այլ ախտանիշները ներառում են.

Ջերմություն

Անընդհատ ցավ

Արագ սրտի բաբախյուն

Մաշկի և աչքերի դեղնացում (դեղնախտ)

Մաշկի քոր

Սարսուռ 

Ախորժակի կորուստ.



Եզակի եփուկներ՝ լեղապարկը լճացած մաղձից ազատվելու համար։

1-ին բաղադրատոմս՝ պետք է խառնել մեկական թեյի գդալ (կամ վերցնել մեկական պարկ) անանուխ և մասուր, լցնել 200 մլ եռման ջրի մեջ, թողնել կես ժամ եփվի, քամել և խմել ուտելուց կես ժամ առաջ։
 
2-րդ բաղադրատոմս՝ պետք է վերցնել մեկ ճաշի գդալ Սուրբ Հովհաննեսի զավակ, եգիպտացորենի մազիկներ և մանզանիտաս, խառնել։ 
 
 
Ստացված խառնուրդը պետք է լցնել երկու լիտր եռման ջրի մեջ, բերել եռման աստիճանի և առնվազն տասը րոպե պահել բարձր ջերմության վրա, ապա հանել կրակից և թողնել քառասուն րոպե։ Խմեք բուժիչ թուրմը՝ 200 մլ ուտելուց կես ժամ առաջ:

 



3-րդ բաղադրատոմս՝ պետք է խառնել մեկ ճաշի գդալ երիցուկի ծաղիկներն ու սուսամբարը, ստացված զանգվածը լցնել մեկ լիտր եռման ջրի մեջ, թողնել կես ժամ եփվի, ապա քամել։ Խմեք բուժիչ թուրմը՝ 200 մլ, օրը երեք անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը