Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա ձեզ արգելված է կաղամբ ուտել
Սովորական սպիտակ կաղամբը հաճախ օգտագործվում է տարբեր ուտեստներ պատրաստելու համար։ Հարմար է աղցանների, ապուրների, հիմնական ուտեստների համար։
Այն ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար մթերք է, որը հարուստ է վիտամին C-ով։
Բացի այդ, սննդակարգում կաղամբ ավելացնելիս կարող եք ավելի նիհար դառնալ։
Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ ոչ բոլոր մարդիկ կարող են ուտել այս բանջարեղենը։
Այս մասին նշել են բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը և Եկատերինա Բարանովան։
Ըստ բժիշկների՝ կաղամբը լավագույնս չի ազդում վահանաձև գեղձի աշխատանքի վրա։ Հետևաբար, տղամարդիկ և կանայք, ովքեր վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ ունեն, ավելի լավ է հրաժարվել նման արտադրանքից:
«Եթե մարդը օգտագործում է սոյա և կաղամբ, միաժամանակ ունի աուտոիմուն թիրեոիդիտ և օգտագործում է հորմոններ, դա կարող է վատթարացնել իրավիճակը»,- ասաց հայտնի հեռուստատեսաբանը։