Եթե ունեք այս ախտանիշները, ապա ձեզ արգելվում է եգիպտացորեն ուտել
Եգիպտացորենը ոչ միայն համեղ ուտեստ է, այլ նաև առողջարար արտադրանք, որը հարուստ է կալիումով, մագնեզիումով և երկաթով:
Բացի այդ, եգիպտացորենը ծառայում է որպես գերազանց հավելում հիմնական ուտեստների, աղցանների համար։
Բայց միևնույն ժամանակ պետք է հիշել, որ կան ախտորոշումներ, որոնց դեպքում այս բանջարեղենը չպետք է ուտել։
Ինչպես նշեց մասնագետը, արտադրանքը բարձրացնում է արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը և հակացուցված է շաքարախտով տառապողներին։
Արժե հրաժարվել եգիպտացորենից աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների սրման ժամանակ, քանի որ այն պարունակում է կոպիտ մանրաթել և գրգռում է լորձաթաղանթները: Նման բանջարեղենը հատկապես վտանգավոր է նրանց համար, ովքեր բախվում են լեղապարկի և լյարդի ֆունկցիայի խանգարումների։ Բանն այն է, որ եգիպտացորենը հրահրում է լեղապարկի կծկում։
Գեր մարդիկ նույնպես չպետք է ուտեն արտադրանքը, քանի որ եգիպտացորենը արագ ածխաջրեր է, որը հանգեցնում է քաշի ավելացման:
Բժիշկը հիշեցրեց նաև, որ շատերի կողմից սիրված պահածոյացված եգիպտացորենն ավելի վտանգավոր է շաքարավազի ավելացման շնորհիվ։