Եթե ունեք այրոց, ապա կերեք այս մթերքները և ձեզ շատ լավ կզգաք
Այրոցի դեմ պայքարի ամենահեշտ և ամենաարդյունավետ միջոցը մասնագիտացված դեղամիջոցների օգտագործումն է, բայց եթե դրանք ձեռքի տակ կամ բժշկության կաբինետում չլինեին, որոշ մթերքներ որոնք կարող են չեզոքացնել ստամոքսահյութը, օգնության կգան:
Այս մասին գրում է Ալեքսանդր Անդրեևը։
Այրոցի դեմ պայքարի ամենապարզ միջոցներից մեկը նա անվանել է առանց շաքարի և անանուխի ամենատարածված մաստակը:
Մաստակը ուժեղացնում է թուքի արտադրությունը, որը մաքրում է կերակրափողի լորձաթաղանթը ստամոքսահյութի ավելցուկից և չեզոքացնում թթուները՝ պարունակվող ալկալիների պատճառով»,- ասաց բժիշկը։
Այրոցի դեմ պայքարում մեկ այլ թիվ մեկ մթերք է վարսակի ալյուրը, սակայն կարևոր է, որ այն լինի մի փոքր ջրիկ՝ հավասարաչափ բաշխման և լորձաթաղանթի պատերը պարուրելու համար:
Բանանը պարունակում է ալկալիներ, որոնք անհրաժեշտ են ստամոքսում թթվի դեմ պայքարելու համար։
Եթե բանանը ձեռքի տակ չէ, կարող եք այն փոխարինել սեխով, որն ունակ է նաև չեզոքացնել բարձրացած թթվայնությունը։
Անդրեևը խորհուրդ է տալիս այրոցի ժամանակ օգտագործել կեֆիր կամ յոգուրտ` առանց շաքարի և բուրավետիչների, քանի որ կաթնաթթվային բակտերիաները բարենպաստ ազդեցություն են ունենում մարսողական համակարգի առողջության վրա։
Արդյունավետորեն պայքարում է լորձաթաղանթի վրա թթվի վնասակար ազդեցության դեմ և հեռացնում է սրտխառնոցը ուժեղ այրոցի ինֆուզիոնով, որը հիմնված է մի քանի կտոր կոճապղպեղի վրա: