Բժիշկը նշել է շաքար ունեցողների համար ամենաօգտակար մթերքը
Սննդաբան Ստրոկովն անվանել է մրգեր, որոնք իջեցնում են արյան շաքարի մակարդակը
Հատկապես խորհուրդ է տրվում հատապտուղներ, խնձոր, ավոկադո, ցիտրուսային մրգեր և կիվի: Նրանց ցածր գլիկեմիկ ինդեքսը և մանրաթելերի բարձր պարունակությունը օգնում են նվազեցնել շաքարը:
«Պետք է մրգեր ուտել չափավոր քանակությամբ, հատկապես, եթե արդեն ունեք արյան շաքարի հետ կապված խնդիրներ»,- ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը։
Մրգերը կարող են հիանալի և համեղ հավելում լինել հավասարակշռված դիետայի համար՝ օգնելով վերահսկել և իջեցնել արյան շաքարի մակարդակը:
«Ընտրեք տարբեր տեսակի մրգեր՝ տարբեր սննդանյութերից օգտվելու համար, և դրանք համատեղեք առողջ ապրելակերպի հետ, որը ներառում է կանոնավոր վարժություններ և բավականաչափ ջուր խմեք»:
Դիետոլոգը նշել է շաքարը նվազեցնելու լավագույն մրգերը
Խնձորը դասական է. հին լավ խնձորը մի պատճառով հայտնի միրգ է: Խնձորը պարունակում է պեկտին՝ լուծվող մանրաթել, որը դրական է ազդում արյան շաքարի մակարդակի վրա։
Ավոկադոն յուրահատուկ միրգ է. Ավոկադոն յուրահատուկ միրգ է, քանի որ այն հիմնականում բաղկացած է առողջ ճարպերից: Այս ճարպերն օգնում են կարգավորել արյան շաքարի մակարդակը և նպաստում են հագեցվածությանը:
Կիվին կանաչ վիտամինային ռումբ է. Կիվին սննդարար նյութերի իսկական պահեստ է և ունի ցածր գլիկեմիկ ինդեքս:
Այն պարունակում է վիտամին C, վիտամին K, մանրաթել և հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են օգնել կարգավորել արյան շաքարի մակարդակը:
Հատապտուղները փոքր էներգետիկ համալիրներ են. հատապտուղները ոչ միայն համեղ են, այլև հարուստ են բջջանյութով և հակաօքսիդանտներով: Ելակը, ազնվամորին, հապալասը և մոշը ցածր գլիկեմիկ ինդեքս ունեն, ինչը նշանակում է, որ դրանք դանդաղորեն բարձրացնում են արյան շաքարի մակարդակը։ Հատապտուղներում առկա մանրաթելերը դանդաղեցնում են շաքարի կլանումը, ինչը կայուն է պահում արյան շաքարի մակարդակը:
Համեմունք, որը կայունացնում է արյան շաքարի մակարդակը. Ավելի քան 4 տարի իմ շաքարը նորմալ է
Դարչինը նվազեցնում է գլյուկոզայի մակարդակը և նվազեցնում է ուտելուց հետո ներծծվող գլյուկոզայի պարունակությունը։ Բացի այդ, այն բարելավում է ինսուլինի նկատմամբ զգայունությունը և կանխում քաշի ավելացումը:
Ի լրումն առողջ քաշի կորստի խթանման, դարչինը նաև ապահովում է առողջության օգուտների լայն շրջանակ: Դրանցից մի քանիսն են.
Պաշտպանում է շաքարախտից
Օգնում է ինսուլինի զգայունությանը Կառավարում է արյան շաքարի
մակարդակը
Հակաբակտերիալ ազդեցություն ունի
Հակասնկային ազդեցություն ունի
Հզոր հակաօքսիդանտ է
Պաշտպանում է սրտի հիվանդություններից
Թեև դարչինը ուղղակիորեն չի այրում ճարպը, այն նպաստում է քաշի կորստին մարմնի վրա իր հզոր ազդեցության շնորհիվ: Այդ իսկ պատճառով դարչինը խիստ խորհուրդ է տրվում բոլոր նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել։
Հետազոտության համաձայն՝ դարչինը նվազեցնում է արյան մեջ գլյուկոզայի քանակը ուտելուց հետո։ Ուսումնասիրությունները նաև ցույց են տվել, որ դարչինը նվազեցնում է գլյուկոզի մակարդակը գրեթե 29%-ով։
Ձեր ամենօրյա կերակուրներին դարչին ավելացնելը կարող է զգալիորեն բարելավել ձեր զգայունությունը ինսուլին հորմոնի նկատմամբ:
Որպեսզի քաղեք դարչինի օգուտները քաշի կորստի համար, դուք պետք է կանոնավոր կերպով ներառեք այս համեմունքը ձեր սննդակարգում: Դարչինը համեղ է և հիանալի համադրվում է սմուզիների, հյութերի, մրգային աղցանների, վարսակի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։