Եթե սնունդ եք տապակում, ապա միայն այս տեսակի բուսայուղ օգտագործեք, որպեսզի չվտանգեք ձեր կյանքը
Սննդի տապակման համար անհրաժեշտ յուղի ընտրության առաջին կանոնը վերաբերում է յուղի դիմադրությանը բարձր ջերմաստիճաններին:
Խոհարարությունը պետք է լինի այն ճարպերի ու յուղերի հիման վրա, որոնք ամենակայունը մնում են 180-200 աստիճան ջերմաստիճանում տաքացնելիս, զգուշացրեց սննդաբանը։
Այսպիսով, տապակելու համար, եթե դուք չեք չափազանցում ջերմաստիճանը և չեք տապակում սնունդը, ապա ամենաբյուջետային արևածաղկի ձեթը բավականին հարմար է:
Բացի այդ, այսօր շուկայում են հայտնվել բարձր օլեինային բուսական յուղեր, այդ թվում՝ արեւածաղկի ձեթը։ Սա լավ տարբերակ է տապակելու համար, բայց մի փոքր ավելի թանկ:
Ինչպես նշեց բժիշկը, մեծ անհանգստություն է առաջացնում ոչ թե տնային կերակուրը, այլ հանրային սննդի տապակած մթերքները։
Եթե դուք տանը եփում եք պատրաստման կանոններին համաձայն, ապա դա վնաս չի բերի։ Չի կարելի, օրինակ, նույն յուղով երկու անգամ եփել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։