Եթե սկսել եք շատ ուտել և չեք կարողանում դրա դեմ, ապա այս խորհուրդները ձեզ համար են

Դիտումներ 566

Եթե սկսել եք շատ ուտել և չեք կարողանում դրա դեմ, ապա այս խորհուրդները ձեզ համար են

Աշխատանքը հաճախ սթրեսի աղբյուր է:Վերլուծական կենտրոնի կողմից անցկացված հարցման համաձայն՝ մարդկանց 63%-ը հաճախ ունենում է անհանգստություն կամ սթրես, 65%-ը վատ է սնվում, իսկ 50%-ը չի պահպանում աշխատանքի և հանգստի հավասարակշռությունը: Այստեղից էլ սթրեսի հաճախակի օգտագործումը իմպրովիզացված մթերքներով, առավել հաճախ՝ ոչ ամենաառողջ: Ի՞նչ պետք է անեք, որպեսզի աշխատանքային ծանր օրից հետո չվերադառնաք ստամոքսի ծանրությամբ:

Աշխատեք համակարգչի մոտ չուտել

 

Համակարգչով կամ հեռախոսով աշխատելիս արագ խորտիկ ուտելու գայթակղությունը շատ ուժեղ է: Այնուամենայնիվ, նման կերակուրն ունի մի հիմնական թերություն՝ սեղանի մոտ ճաշելիս կարող եք բաց թողնել հագեցվածության զգացումը և շարունակել ուտել պարզապես իներցիայով:

 

Եթե այլ տարբերակ չկա, ապա կարող եք ճաշել համակարգչի մոտ: Պարզապես որոշ մարդիկ ժամանակ չունեն լիարժեք ճաշի համար: Բայց, եթե ուտում եք համակարգչի առջև, կարևոր է դա անել գիտակցաբար։ Այսինքն՝ հասկանալ, թե որտեղ է սովի զգացումը, որտեղ՝ հագեցման պահը։ Մտավոր կերպով ինքներդ ձեզ հարց տվեք՝ ես արդեն կուշտ եմ, թե դեռ ոչ։ Այնուամենայնիվ, խորհուրդ ենք տալիս աշխատանքից մի փոքր ընդմիջում կատարել՝ առնվազն տասը րոպե, սնվել ուշադիր, առանց էկրանին նայելու։

 

Մի բաց թողեք հիմնական սնունդը

 

Նախաճաշը ոչ միայն ամբողջ օրվա կարևոր մասն է, այլ նաև առավոտյան գեղեցիկ ծես: Եթե ​​դուք չեք ցանկանում առավոտյան նախաճաշել, ապա մեծ է հավանականությունը, որ օրվա ընթացքում ճիշտ չեք սնվում: Սկսելու համար պարզապես փորձեք ուտել քնելուց մի քանի ժամ առաջ: Սա սովորաբար բավական է, որպեսզի առավոտյան քաղց զգաք:

 

Ավելի լավ է նախաճաշել այնտեղ, որտեղ ձեզ ավելի հարմարավետ եք զգում։ Չկա սկզբունքային տարբերություն, թե որտեղ եք դա անում՝ տանը, թե աշխատավայրում: Շատ ավելի կարևոր է, թե ինչ եք ուտում: Մարդիկ կան, որ խաշած ձու, կաթնաշոռ, պանրով հաց, բանջարեղեն, միրգ են վերցնում ու նախաճաշում աշխատավայրում։ Իսկ կան այնպիսիք, ովքեր ավելի հարմարավետ են և սովոր են նախաճաշել տանը։

 



Սա վիտամին D-ի անբավարարության նշան է

Վիտամին D-ն օգնում է նաև կանխել ատամների քայքայումը և լնդերի հիվանդությունները, օգնում է պայքարել օստեոպորոզի դեմ և արագացնում է կոտրվածքների ապաքինումը: Բայց հաճախ է պատահում, որ օրգանիզմն այս վիտամինի պակաս ունի, իսկ հետո մարդու մոտ դրսևորվում են տարբեր տհաճ ախտանիշներ։
 
 
Վիտամին D-ի անբավարարության ախտանիշները
 
• ախորժակի կորուստ
• անքնություն
• բերանի և կոկորդի այրում
• քաշի կորուստ
• տեսողության
Վիտամին D-ի պակասը բավականին տարածված վիճակ է, որի հիմնական պատճառը արևի անբավարար ազդեցությունն է, արևապաշտպան միջոցների լայնածավալ օգտագործումը և արևի լույսից խուսափելը որպես կանխարգելիչ միջոց։ 
Նաև վիտամին D-ի պակասը կարող է ձևավորվել սննդակարգում այնպիսի մթերքների պակասի դեպքում, ինչպիսիք են կաթնամթերքը, տավարի և խոզի լյարդը, ձուն, յուղոտ ձուկը:


Տարեց մարդկանց մոտ վիտամին D-ի պակաս է զգացվում երիկամների խնդիրների պատճառով, որոնք կորցնում են այս տարրը մշակելու ունակությունը։ Կան նաև աղիների հիվանդություններ, որոնք խանգարում են վիտամին D-ի կլանմանը։
Վիտամին D-ի անբավարարություն հրահրող գործոններ
50+ տարիքը
հղիություն և կրծքով կերակրում
բուսակերների դիետա
Վիտամին D-ի պակասը կարող է լուրջ հետևանքներ ունենալ, որոնք կհանգեցնեն ոսկրերի դեֆորմացիաների, կոտրվածքների, օստեոմալացիայի և օստեոպորոզի: 
 
 
Վիտամին D-ի պակասը կարող եք լրացնել այս մթերքներով․
• Ձկան յուղ
• Սաղմոն
• Կաթ
• Հացահատիկային
• Ձու
• Նարնջի հյութ 
• Սունկ 
• Մարգարին
• Տավարի միս 
 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը