Տեսեք ինչ է տեղի ունենում ձեր օրգանիզմում, երբ շաքար եք օգտագործում
Շաքարը նվազեցնում է իմունիտետը:
Շաքարն օգտագործելուց հետո բառացիորեն 6-7 ժամվա ընթացքում օրգանիզմի իմունիտետը նվազում է 17 անգամ։
Բանն այն է, որ շաքարը քիմիական կազմով և հատկություններով նման է վիտամին C-ին: Իսկ վիտամին C-ն իմունային խթանիչ է: Այս նյութերի քիմիական կազմի նմանության պատճառով օրգանիզմը կարող է դրանք շփոթել մեծ քանակությամբ շաքարի հետ։
Ֆագոցիտներ - իմունային համակարգի բջիջները սնվում են վիտամին C-ով, բայց նրանք կարող են սխալվել և կլանել շաքարը, քանի որ քիմիապես, կառուցվածքով, այն նույնական է ասկորբինաթթվին: Բայց երբ գլյուկոզայի և ֆրուկտոզայի միացությունը մտնում է բջիջ, այն ակնթարթորեն քայքայում է այն ներսից, ինչը հանգեցնում է իմունիտետի նվազմանը:
Այդ իսկ պատճառով հիվանդությունների համար քաղցր խառնուրդներն ու օշարակները լավագույն լուծումը չեն։
Ինչ բացասական հետևանքների է հանգեցնում շաքարավազի օգտագործումը
Շաքարն այն մթերքն է, որը սիրում են բոլորը: Այն թույլ է տալիս ուտեստներին քաղցր համ հաղորդել, դրանք դարձնել ավելի հաճելի, ավելի ախորժելի։
Շատերը պատրաստակամորեն օգտագործում են այն, բայց դեռ փորձում են չափաբաժիններով ընդունել: Բոլորը հիշում են, որ դա արագ ածխաջրածին է, որ արյան մեջ ինսուլինի կտրուկ թռիչքներ է հրահրում։
Իսկ այդպիսիների դեպքում ախորժակը կմեծանա, չափից շատ կալորիաներ կսպառվեն։ Դրա շնորհիվ կարելի է ավելորդ քաշ հավաքել, որի առկայությունը իր բացասական հետեւանքներն է ունենում։
Վերը նշված բոլորը վտանգավոր են, բայց մի մոռացեք հոգեկան առողջության մասին, որի վրա ազդում է նաև շաքարը։
Սենսոր-շարժիչ ֆունկցիայի նվազում
Նման ախտանիշը հստակորեն կդրսևորվի մանկության տարիներին, եթե երեխան շատ շաքար ուտի։ Նա կարող է ունենալ խոսքի զարգացման ուշացում, մտավոր, ագրեսիվությունը կարող է իրեն զգացնել տալ։ Այս ամենը տեղի է ունենում ծայրահեղ դեպքերում, երբ քաղցրեղենը երկար ժամանակ շատ են օգտագործում։
Շատ դեպքերում առանց պատճառի տրամադրության տատանումները, ինչպես նաև անհնազանդությունն իրենց զգացնել են տալիս։ Երեխան կարող է դառնալ կամ շատ ակտիվ կամ պասիվ:
Սա դրսևորելու է ինսուլինի բարձրացումներ, որոնք ազդում են էներգիայի մակարդակի վրա:
Աշխատանքային հիշողության նվազում
Կարծիք կա, որ քաղցրավենիքը բարելավում է ուղեղի գործունեությունը, սակայն բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ դա հեռու է իրականությունից։
Կարող են սկսվել մտապահման հետ կապված խնդիրներ, ինչը կհանգեցնի տեղեկատվությունը մշակելու, այն համակարգելու անկարողությանը: Դրա շնորհիվ ցանկացած տեսակի խնդիրների լուծումը դժվար կլինի։
Հիպերակտիվություն
Քաղցրավենիք ուտելուց հետո այն կարող է ի հայտ գալ նաև մեծահասակների մոտ, և ոչ միայն երեխայի մոտ։ Սա կարող է թվալ դրական արդյունք, բայց իրականում դա միշտ չէ, որ այդպես է։
Եթե ավելորդ էներգիա է նկատվում, եթե հնարավոր չէ տեղում նստել, ապա դժվար կլինի կենտրոնանալ աշխատանքի վրա։ Ցանկացած գործունեության արդյունավետությունն այս դեպքում կարելի է կասկածի տակ դնել։
Նման հետեւանքների պատճառով հաստատ չարժե շաքար օգտագործել։ Լավ կլինի հրաժարվել դրանից, օգտագործել այն բացառիկ դեպքերում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։