Եթե պատրաստեք այս ձևով, ապա ֆրին կստացվի խրթխրթան և շատ համեղ
Բաղադրամասեր․
Կարտոֆիլ
Բուսական յուղ
Աղ
Լվացեք կարտոֆիլը, կեղևը և կտրատեք երկար ձողիկներ։ Ավելի լավ է վերցնել նույն չափի, երկարավուն ձևի կարտոֆիլ, որպեսզի շերտերը ունենան մոտ 7-8 սմ երկարություն։
Կարտոֆիլը լցնում ենք ամանի մեջ, ծածկում սառը ջրով և թողնում 10 րոպե, որպեսզի կարտոֆիլի վրայից ավելորդ օսլան հեռացվի։
Այնուհետև քամեք ջուրը, կարտոֆիլը մանրակրկիտ չորացրեք թղթե սրբիչների վրա: Շատ կարևոր է կարտոֆիլից հեռացնել բոլոր ավելորդ խոնավությունը։ Քանի որ երբ այն շփվում է տաք յուղի հետ, նավթը դուրս կգա և կշաղի ձեր ամբողջ խոհանոցը:
Փոքր, ծանր հատակով տեֆլոնի տապակի կամ կաթսայի մեջ միջին (կամ միջինից բարձր) կրակի վրա տաքացրեք բուսական յուղը մի պտղունց աղով: Պետք է այնքան յուղ լինի, որ կարտոֆիլի շերտերն ամբողջությամբ ծածկի։ Կարտոֆիլի մի մասը շարել և տապակել՝ պարբերաբար կտրատած գդալով պտտելով, մինչև դրա վրա ոսկե կեղև հայտնվի։
Եփած կարտոֆիլը դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար։ Համտեսել կարտոֆիլի կարտոֆիլը և անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ։ Ես բավականաչափ աղ ունեի թավայի մեջ։
Մատուցել անմիջապես, քանի դեռ կարտոֆիլը տաք է ՝ցանկացած սոուսով։ Բարի ախորժակ!