Եթե պահք եք պահելու, ապա այս ուտեստը լավագույն տարբերակներից է
Դիտումներ 465
Ձեզ հարկավոր է.
5 պճեղ սխտոր
2 ճ.գ կտրքտած համեմ
½ թեյի գդալ աղ
2-3 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ
300գ սառեցված կամ 500գ թարմ սպանախ
½ բաժակ չամիչ
3-4 ճ.գ. սպիտակ գինու քացախ
2 բաժակ խաշած երկար բրինձ
½ թեյի գդալ աղացած պղպեղ
Չամիչը լցնել եռման ջրի մեջ, դնել փոքրիկ ամանի մեջ ու վրան լցնել քացախը։ Խառնել սխտորը համեմի և աղի հետ:
Կաթսայի մեջ թույլ կրակի վրա տաքացրեք ձիթապտղի յուղը, ավելացրեք սխտորի խառնուրդը և տաքացնել 30 վայրկյան։
Ավելացնում ենք սպանախը (սառեցված սպանախը հալեցնելու կարիք չունի), կրակը բարձրացնում ենք և եփում այնքան, մինչև հեղուկի գրեթե ամբողջ ծավալը գոլորշիանա։
Քացախի հետ ավելացնել բրինձն ու չամիչը, համեմել պղպեղով և տաքացնել՝ խառնելով 7-10 րոպե։
Ամենաընթերցվածը