Եթե նախաճաշին ուտեք սա, ապա կգիրանաք

Դիտումներ 494

Եթե նախաճաշին ուտեք սա, ապա կգիրանաք

Սննդաբան Եֆիմովա. նախաճաշին հացահատիկները և վերամշակված միսը հանգեցնում են արագ քաշի ավելացման
Դիետոլոգ Անաստասիա Եֆիմովան պատմել է, թե ինչ մթերքներ պետք է բացառել սննդակարգից՝ նիհարելու համար։

Դիետոլոգ Անաստասիա Եֆիմովայի հետ հարցազրույցում նախազգուշացում կար, որ սննդի որոշակի կատեգորիան ստիպում է մարդկանց արագ գիրանալ։ Խոսքը գնում է ուլտրամշակման մասին: Նրանց ընդհանուր տարբերակիչ հատկանիշը արդյունաբերական արտադրությունն է։ Նման արտադրանքը բաղկացած է բաղադրիչներից, որոնք արտադրության ընթացքում ենթարկվում են վերամշակման, ինչի շնորհիվ այս մթերքը կարելի է ուտել առանց նախնական պատրաստման. առավելագույնը այն պահանջում է տաքացում կամ եռման ջուր։

Եֆիմովան  թվարկե ամենահայտնի ուլտրամշակված մթերքները.
քաղցրացված ըմպելիքներ
քաղցրացված նախաճաշի շիլաներ
կոնֆետներ
փաթեթավորված նախուտեստներ՝ աղի կամ քաղցր համով
հացաբուլկեղեն
վերամշակված միս


Դիետոլոգը փաստեց՝ նախաճաշի հացահատիկները և վերամշակված միսը, ինչպես նաև վերամշակված այլ մթերքները հանգեցնում են արագ քաշի ավելացման, եթե դրանք պարբերաբար առկա են մարդու սննդակարգում։

«Ուլտրամշակված մթերքները հարուստ են աղով, շաքարով և հագեցած ճարպերով և շատ կալորիաներով: Ապացուցված է, որ դրանց օգտագործումը կապված է առողջության և ճարպերի ավելացման ռիսկի հետ», - ասաց բժիշկը:

Փորձագետը պարզաբանել է, որ նման մթերքները պարունակվում են մանրաթելերի, սպիտակուցների, վիտամինների և միկրոէլեմենտների չափազանց փոքր չափաբաժիններով։ Այս առումով դրանցում պարունակվող շաքարի և ճարպի կլանումը տեղի է ունենում շատ արագ, ինչը, իր հերթին, ազդում է օրգանիզմում ճարպի նստվածքի և ճարպային զանգվածի աճի վրա։

 



Այս գաղտնիքները կօգնեն ձեզ ավելի արագ նիհարել. Ես անպայման կհետևեմ այս խորհուրդներին

Հետագայում նիհարելու և քաշը պահպանելու համար մենք հաճախ ստիպված ենք լինում հրաժարվել մեր սիրելի ուտելիքներից, կրճատել չափաբաժինները և նույնիսկ ժամանակ առ ժամանակ սոված մնալ։

7. Մեղրաբլիթ՝ շոկոլադի փոխարեն

Ցավոք, կաթնային շոկոլադը ձեր կազմվածքի համար ամենավատ մթերքներից է։ Այդ իսկ պատճառով, եթե դուք ինչ-որ քաղցր բան եք ցանկանում, ապա պետք է մեղրաբլիթ ուտել, այն իրականում բավականին առողջարար է:

 

 

6. Թունան իր հյութի մեջ, ոչ թե յուղի մեջ

Թունան աներևակայելի առողջարար ձուկ է, և նրա սպիտակուցի պարունակությունը մոտավորապես նույնն է, ինչ խավիարը: Որպեսզի սպիտակուցը ավելի լավ մարսվի, դուք պետք է ընտրեք պահածոյացված թունա իր հյութի մեջ: Այն պարունակում է շատ ավելի քիչ ճարպեր և A, B12, D, E վիտամիններ, ամինաթթուներ և սննդանյութեր (յոդ, կալիում, երկաթ, ֆոսֆոր):

5. Պոպկորն` ընկույզի տեսականիի փոխարեն

Ծիծաղելի է հնչում, այնպես չէ՞: Բայց ավելի լավ է աղի ադիբուդի ուտել, քան մի բուռ ընկույզ։

4. Մրգեր՝ թխվածքաբլիթի փոխարեն



Ամեն անգամ, երբ ցանկանում եք խորտիկ ուտել, ձեր ձեռքը սովորաբար հասնում է ինչ-որ քաղցր բանի: Հիմնական խնդիրը ձեզ զսպելն է։ Թխվածքաբլիթները պարզապես հավելյալ շաքար են, որոնք ձեզ հարկավոր չեն: Եթե ​​փոխարենն ընտրում եք մրգեր, ապա դուք ստանում եք վիտամինների և սննդանյութերի ճիշտ քանակություն:

3. Վարսակի ալյուր՝ պատրաստի մյուսլիի փոխարեն

Տնական վարսակի ալյուրը մրգերով և ընկույզով շատ ավելի առողջարար սննդի տարբերակ է, քան այն գրանոլան, որը դուք գնում եք սուպերմարկետից: Մյուսլին պարունակում է համը ուժեղացուցիչներ և շաքար: Այս հավելումների պատճառով դրանք շատ կալորիական են, ի տարբերություն սովորական վարսակի:

 

 

2. Սառեցված կարտոֆիլ թարմ կարտոֆիլի փոխարեն

Կարտոֆիլի երկու տեսակներն էլ իրենց պարունակությամբ գրեթե նույնական են։ Միակ տարբերությունն այն է, որ եթե եփած սառեցված կարտոֆիլ ուտեք, ավելի երկար կզգաք ձեզ կուշտ։ Սա պայմանավորված է օսլայով:

1. Բուսական չիպսեր՝ կարտոֆիլի չիփսի փոխարեն

Տնական բանջարեղենային չիպսերը շատ ավելի առողջարար են, քան խանութից գնված կարտոֆիլի չիպսերը, քանի որ բանջարեղենը պարունակում է մեր օրգանիզմին անհրաժեշտ վիտամիններ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը