Եթե մինչ այժմ չեք պատրաստել պասուց տոլմա, ապա արդեն ժամանակն է․ Սիրով ներկայացնում եմ մայրիկիս բաղադրատոմսը



Եթե մինչ այժմ չեք պատրաստել պասուց տոլմա, ապա արդեն ժամանակն է․ Սիրով ներկայացնում եմ մայրիկիս բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր

  • Թթու կաղամբ,

  • 2 բաժակ կարմիր լոբի,

  • 2 բաժակ սիսեռ,

  • 2 բաժակ ոսպ,

  • 2 բաժակ ձավար,

  • 500 գրամ տոմատ ,

  • 500 գրամ բուսական յուղ ,

  • 500 գրամ սոխ ,

  • 1 փունջ մաղադանոս ,

  • 1 փունջ համեմ,

  • Աղ, պղպեղ

 


Պատրաստման եղանակը

  • Հինգ ժամով թրջել լոբին և սիսեռը: Առանձին կաթսաների մեջ եփել լոբին, ոսպը, սիսեռը, ապա խառնել իրար:

  • Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ձավարը, տապակել ևս 5 րոպե:

  • Ավելացնել լոբու զանգվածը, ապա 300 գրամ տոմատ:

  • Կանաչեղենը լվանալ և մանր կտրատել: Ավելացնել աղ, պղպեղ, լավ խառնել, հանել կրակից: Թողնել, որ սառչի:

  • Կաղամբի տերևները լվանալ սառը ջրով: Հիշեցնենք, որ պասուց տոլմայի համար անհրաժեշտ է թթու կաղամբ, բայց եթե չունեք, կարող եք պատրաստել սովորական կաղամբից` նախապես եռացնելով աղի ջրի մեջ մոտ 7-8 րոպե:

  • Տերևների վրա լցնել միջուկն ու փաթաթել: Դնել կաթսայի մեջ, տոմատի մնացուկը խառնել 3 բաժակ ջրով և լցնել կաթսայի մեջ:

  • Վերևից դնել ափսե և եփել մարմանդ կրակի վրա: Բարի ախորժակ:



loading...
loading...