Եթե կին եք` կարդացեք սա. Կանանց առողջության համար անհրաժեշտ մթերքներ

Դիտումներ 663

Եթե կին եք` կարդացեք սա. Կանանց առողջության համար անհրաժեշտ մթերքներ

Գեղեցկությունն ու առողջությունը երկար տարիներ պահպանելու համար կանայք պետք է կանոնավոր օգտագործեն կարմիր միս, ընկույզ և ծովային ձուկ։ 

Այս մասին ասել է Ռոսպոտրեբնադզորի համաճարակաբանության կենտրոնական գիտահետազոտական ​​ինստիտուտի մոլեկուլային ախտորոշման կենտրոնի փորձագետ Մարինա Սավկինան:
Մասնագետը նախ ընդգծեց, որ կանանց համար առանձին սնուցման ստանդարտ չկա, սակայն կարևոր է ուշադրություն դարձնել սպառվող կալորիաների և սննդանյութերի քանակին, որը կախված է կնոջ տարիքից։ 

 


Փորձագետն առաջին հերթին ուշադրություն հրավիրեց մրգերի և բանջարեղենի կանոնավոր օգտագործման կարևորության վրա ոչ միայն սեզոնին, այլև ողջ տարվա ընթացքում։ 
Սավկինան խորհուրդ է տալիս օրական ուտել առնվազն 400 գրամ թարմ մրգեր և բանջարեղեն, այլ կերպ ասած՝ հինգ բաժին, քանի որ սա վիտամինների, բետա-կարոտինների և մանրաթելերի հիանալի աղբյուր է։ 

 



Հիանալի է, եթե յուրաքանչյուր ճաշի սեղանին կան թարմ բանջարեղեն, բայց նաև հարմար են սառեցված, շոգեխաշած կամ պահածոյացված առանց շաքարի: 
Հավասարապես կարևոր է ուտել բավարար քանակությամբ հացահատիկ, հատկապես չզտված, օրինակ՝ շագանակագույն կամ կարմիր բրինձ, վարսակ, ցորեն: 
Մասնագետը նաև խորհուրդ է տալիս հացահատիկի ալյուրից պատրաստված հացը, քանի որ հացահատիկի կեղևը պարունակում է ավելի շատ վիտամիններ, որոնք կարևոր են օրգանիզմի համար։ 

 


Հացահատիկները մանրաթելերի և դանդաղ ածխաջրերի աղբյուր են, որոնք երկար ժամանակ կշտության զգացում են ունենում՝ պաշտպանելով ձեզ շատ ուտելուց: 
Սավկինան ուշադրություն է հրավիրում այն ​​փաստի վրա, որ կանանց սննդակարգը պետք է պարունակի առնվազն 30% «առողջ» ճարպեր, որոնք պարունակվում են չզտված յուղում, ճարպային ծովային ձկներում (ծովատառեխ, սկումբրիա, սաղմոն, սարդինա և այլն), ավոկադո, ընկույզ: 

 



Միաժամանակ արժե էապես կրճատել յուղոտ մսի, խոզի ճարպի, հագեցած ճարպեր պարունակող որոշ տեսակի յուղերի, ինչպես նաև արագ սննդի օգտագործումը։ 
Կաթնամթերքը պետք է ներառվի յուրաքանչյուր կնոջ ամենօրյա սննդակարգում՝ որպես կալցիումի և վիտամին D-ի աղբյուր։ 
Մասնագետը խորհուրդ է տալիս շաբաթական առնվազն երկու անգամ ուտել կարմիր միս, սպիտակ ձուկ, թռչնամիս, ինչպես նաև ձու, հատիկաընդեղեն և սոյա։ 
Եվ վերջում Սավկինան ուշադրություն է հրավիրում ջրի կանոնավոր օգտագործման կարևորության վրա։ 
Ջուրն անհրաժեշտ է կանացի մարմնի բոլոր օրգանների առողջությունն ու աշխատանքը պահպանելու համար, ուստի մի սպասեք սուր ծարավի զգացման, օրվա ընթացքում պարբերաբար ջուր խմեք։ 

 

 



Ամենաընթերցվածը