Եթե կաթնաշոռը այսպես է, ապա այն շատ վտանգավոր է․ Չուտեք հանկարծ

Դիտումներ 985

Եթե կաթնաշոռը այսպես է, ապա այն շատ վտանգավոր է․ Չուտեք հանկարծ

Թթվասերի որակը կարող եք ստուգել ջրի միջոցով։

Իրական կաթնամթերքը ամբողջությամբ լուծվում է ջրի մեջ՝ սպիտակելով այն, մինչդեռ կեղծ կաթնամթերքը, որը պարունակում է բուսական յուղեր և փոշի հավելումներ, ջրի մեջ դառնում է գնդիկներ։

 

 

Եթե ​​Ձեզ անհրաժեշտ է կաթնաշոռ ստուգել, ​​ապա յոդը կօգնի։ Ընդամենը մեկ կաթիլը ձեզ ցույց կտա, թե արդյոք կաթնամթերը պարունակում է օսլա, որը ավելացվում է խտացնելու և քաշի համար՝ դարձնելով այն որպես ավելի բարձր յուղայնությամբ կաթնամթերք: 

Եթե ​​կաթնաշոռի վրա յոդի կաթիլը չի ​​փոխում գույնը, ապա կաթնամթերքը օսլայից զուրկ է։ Եթե ​​յոդի դեղնադարչնագույն գույնը դառնում է մանուշակագույն, ապա կա օսլա։



Վատ լուր կաթնաշոռի սիրահարների համար․ սկսեք հոգ տանել ձեր երիկամների մասին

Առաջին հերթին անհրաժեշտ է հաշվի առնել արտադրանքի թարմությունը։ Գնման ժամանակ ստուգեք արտադրության ամսաթիվը: Նման արտադրանքը կարող է պահվել ոչ ավելի, քան երեք օր: Հակառակ դեպքում կարող եք լուրջ սննդային թունավորում ստանալ։ Չի կարելի օգտագործել կաթնաշոռ երիկամների հետ խնդիրներ ունեցողներին։

 

 

Դա պայմանավորված է նրանով, որ այս մթերքի բարձր սպիտակուցի պարունակությունը զգալիորեն ծանրաբեռնում է արտազատման համակարգի օրգանները: Կաթնաշոռը խորհուրդ չի տրվում այնպիսի հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են աթերոսկլերոզը, գիրությունը:

Դիետոլոգ Դարիա Ռուսակովայի խոսքով, այն մարդը, ով ամեն օր ուտում է մեկ տուփ կաթնաշոռ կամ 200 գ, կարող է երիկամների հետ խնդիրներ ունենալ՝ ընդհուպ մինչև երիկամային անբավարարություն։

Ինչպես պարզաբանել է Ռուսակովան, ամեն ինչ կապված է կաթնաշոռի մեջ պարունակվող սպիտակուցի հետ։ Շնորհիվ այն բանի, որ սպիտակուցը հեշտությամբ մարսվում է, երիկամների բեռը մեծանում է։

 



Դիետոլոգը երիկամների և սրտի հիվանդություններ ունեցողներին, ինչպես նաև հղիներին հորդորեց հրաժարվել մեծ քանակությամբ՝ 100 գ-ից ավելի կաթնաշոռից։

 

Ընդհանուր առմամբ, Ռուսակովան խորհուրդ է տալիս չչարաշահել ֆերմենտացված կաթնամթերքը։

 

 

Մասնագետը նշել է նաեւ նման ապրանքների օրական նորմա՝ մեկ բաժակ կեֆիր կամ 125 գ բնական մածուն, 100 գ կաթնաշոռ կամ մի քանի շերտ պանիր։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը