Ինչպե՞ս խմել կանաչ թեյը, որպեսզի կարողանաք նիհարել
Կանաչ թեյը լավագույն բնական հակաօքսիդանտներից է։ Այն ունի ֆլավոնոիդների մեծ պարունակություն, ինչը այն դարձնում է հիանալի ըմպելիք հիվանդությունների, վաղաժամ ծերացման, ազատ ռադիկալների դեմ պայքարելու, ինչպես նաև քաշ կորցնելու համար։ Կանաչ թեյ խմելու բազմաթիվ եղանակներ կան ճարպերն այրելու և նիհարելու համար, ստորև ներկայացված են 5 ամենաարդյունավետ միջոցները։
Քաշի կորստի այս ըմպելիքի արդյունավետությունը հիմնված է 3 հիմնական գործոնների վրա.
Խթանում է կալորիաների սպառումը, որն ուղղակիորեն ազդում է մարմնի քաշի վրա:
Այն արագացնում է նյութափոխանակությունը, ինչպես նաև ուժեղացնում է մարսողական ֆերմենտների գործողությունը:
Այն գործում է որպես հզոր միզամուղ, որը կանխում է հեղուկի կուտակումը և նաև նպաստում է տոքսինների վերացմանը:
Կանաչ թեյը կարող է արգելակել լիպոլիզի գործընթացը, որի միջոցով ճարպերը (տրիգլիցերիդները) քայքայվում են մարմնում: Տրիգլիցերիդների քայքայման արգելակումը կանխում է ճարպի կլանումը, դրանով իսկ ապահովելով, որ դուք շատ քաշ չեք հավաքում: Բացի դրանից, կանաչ թեյի կատեխինները արգելակում են կարևոր ֆերմենտը, որն արագացնում է նյութափոխանակությունը՝ դրանով իսկ մեծացնելով կալորիաների այրումը:
Այս առավելություններից կարելի է օգտվել թեյ խմելով: Դրա արդյունավետության կարևորությունը կայանում է ճիշտ քանակի հետևողականության և չափման մեջ:
1. Ընդունել օրական 3 անգամ՝ յուրաքանչյուր ուտելուց հետո
Քաշի կորստի համար կանաչ թեյ խմելու ամենաարդյունավետ միջոցը ամեն անգամ ուտելուց հետո այն կանոնավոր ընդունելն է: Նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից անմիջապես հետո 20-30 րոպե հետո: Արդյունքում այն օգնում է այրել ճարպերը և արագացնել նյութափոխանակությունը։
2. Կանաչ թեյը դիետիկ դեղահաբերի մեջ
Կանաչ թեյը կարելի է օգտագործել նաև պարկուճներով։ Յուրաքանչյուր հիմնական կերակուրից հետո մեկ պարկուճը բավարար կլինի դրա օգուտները ստանալու համար։ Պարկուճները պարունակում են նույն ակտիվ բաղադրիչները, ինչ թեյը։ Արդյունքում նրանք գործում են որպես հակաօքսիդանտ և խթանում են ջերմագենեզի գործընթացը։
3. Առավոտյան դատարկ ստամոքսին կանաչ թեյ խմեք
Հետևելով օրական 3-4 բաժակ խմելու նույն օրինաչափությանը, այն կարելի է խմել առավոտյան դատարկ ստամոքսին և խառնել կիտրոնի հյութի հետ՝ նիհարեցնող էֆեկտը բարձրացնելու համար: Այնուհետև ճաշից 30 րոպե հետո, ինչպես նաև քնելուց 1 ժամ առաջ։
4. Սառը կանաչ թեյ մրգերով, հատապտուղներով ու բանջարեղենով
Այս ըմպելիքի ճարպերն այրող առավելություններից օգտվելու մեկ այլ միջոց է դրա հիման վրա սմուզի պատրաստելը: Կանաչ թեյ եփեք և դրեք սառնարանում։ Տեղադրեք այն բլենդերի մեջ ձեր սիրելի մրգերի և հատապտուղների կամ բանջարեղենի հետ միասին: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել յուրաքանչյուր ուտելուց 30-40 րոպե առաջ։
5. Կանաչ թեյ չիայի սերմերով
Չիայի սերմերը լի են մանրաթելերով, սպիտակուցներով և օմեգա 3 ճարպաթթուներով, ինչի արդյունքում այն օգնում է շատ արդյունավետորեն այրել ճարպերը։ Օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուները կարող են բարելավել կանաչ թեյի հակաօքսիդանտների կենսամատչելիությունը՝ ուժեղացնելով քաշի կորստի ազդեցությունը:
Երբեք մի խմեք օրական 5 բաժակից ավելի, քանի որ դա կարող է առաջացնել տախիկարդիա, փորլուծություն կամ գլխացավ:
Պետք է խուսափել այլ դեղամիջոցների հետ համատեղ օգտագործումից, իսկ անհրաժեշտության դեպքում միշտ խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Անեմիա ունեցող անձիք պետք է առավել զգույշ լինեն, քանի որ այս թեյի օգտագործումը կարող է խանգարել օրգանիզմում երկաթի կլանմանը: