Եթե ձեր ստամոքսը ծանրացած է և ունեք փքվածություն, ապա կերեք այս մթերքները․ Դրանք անպայման կօգնեն
Յոգուրտ
Այն հարուստ է օգտակար բակտերիաներով, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում աղիների վիճակի վրա, որոնք վերականգնում են նրա միկրոֆլորան։ Դրա շնորհիվ բարելավվում է նրա ֆունկցիան, արագանում է մարսողությունը։ Այս իրավիճակում փքվածությունը անցնում է: Յոգուրտից առավելագույն օգուտ ստանալու համար դուք պետք է օգտագործեք բնական յոգուրտ, որը շաքար չի պարունակում:
Կեֆիր
Այս ըմպելիքի մեկ բաժակը բավականին արագ կազատի փքվածությունից։ Դրա գաղտնիքն այն է, որ կանխում է վնասակար բակտերիաների աճը, որոնց առկայության պատճառով առաջանում է փքվածություն։ Կեֆիրն օգտակար է նաև նրանով, որ օգնում է կլանել վիտամին D-ն, վերջինս անհրաժեշտ է իմունային համակարգին, ինչպես նաև ոսկորների համար օգտակար և անհրաժեշտ կալցիումը լավ յուրացնելու համար։
Բանան
Եթե փքվածության պատճառը օրգանիզմում աղի կուտակումն է, ապա բանանը կօգնի։ Այն պարունակում է կալիում, որը կարող է չեզոքացնել նատրիումի ազդեցությունը։ Նաև բանանի միջուկը կլրացնի կոպիտ մանրաթելերի պակասը, որոնք անհրաժեշտ են սննդի ժամանակին մարսման համար՝ փքվածությունը կանխելու համար:
Կայնեյան պղպեղ
Եթե կծու եք սիրում, ապա փքվածության դեպքում կարող եք սննդակարգում նման համեմունք ավելացնել։ Կայենյան պղպեղը նպաստում է մարսողական ֆերմենտների ձևավորմանը, նվազեցնում է մարսողական տրակտում վնասակար բակտերիաների քանակը։ Այս ամենը կանխում է փքվածությունը։
Կոճապղպեղ
Բորբոքման դեմ պայքարելն այն է, ինչի ընդունակ է անել այս մթերքը: Փքվածությունը դրանցից մեկն է, ուստի երբ այն պետք է ներառվի կոճապղպեղի սննդակարգում: Իր հակաբակտերիալ հատկությունների շնորհիվ, մարսողական ֆերմենտների առկայության շնորհիվ, այն կարագացնի սպիտակուցների քայքայումը, կարագացնի նյութափոխանակությունը և կվերացնի ստամոքսի անհանգստությունը:
Փքվածության դեպքում այս մթերքները պետք է ներառվեն սննդակարգում: Անգամ դրանց փոքր քանակությունը կարճ ժամանակում կօգնի ազատվել խնդիրից։