Եթե ձեր երեխան չի սիրում հասարակ ձվածեղ, ապա այս ձևով հաստատ կհավանի
Բաղադրամասեր
Ձու 2 հատ
Ջուր 70 մլ
Կաթ
Աղ
Ձվերը լավ լվանալ և չորացնել։ Օգտագործելուց առաջ անպայման լվացեք ձեր ձվերը, քանի որ նույնիսկ թվացյալ մաքուր կեղևը կարող է վնասակար բակտերիաներ պարունակել: Լավագույնն է օգտագործել սննդի կարգի լվացող միջոցներ և խոզանակ: Ձվերը կոտրեք ամանի մեջ: Աղ ավելացնել ըստ ճաշակի:
Ձվերը թեթևակի հարում ենք ձեռքի հարածով կամ սովորական պատառաքաղով։
Ջուրն ու կաթը լցնել ձվի խառնուրդի մեջ։ Այս անգամ մանրակրկիտ հարել ձվածեղի բոլոր բաղադրիչները։ Պետք է համասեռ փարթամ զանգված ստանաք։ Վատ խառնումը կարող է ձվածեղի մեջ թողնել չխառնված սպիտակուցի պինդ կտորներ:
Վերցրեք համապատասխան պարագաներ միկրոալիքային վառարանում պատրաստելու համար: Ձվի զանգվածը լցնել մեջը։ Իմ փորձով ես համոզված էի, որ պետք չէ այն լցնել ամենավերևում. ձվածեղին տեղ է պետք բարձրանալու համար։
Ծածկեք ուտեստը ափսեով և դրեք միկրոալիքային վառարանում։ Եփել ձվածեղը բարձր հզորության վրա 3-ից 5 րոպե։ Իմ 750 Վտ հզորությամբ ձվածեղը պատրաստ էր 3,5 րոպեում։ Հանեք այն միկրոալիքային վառարանից։ Զգույշ եղեք, ուտեստները շատ տաք կլինեն։
Ձվածեղը մատուցեք սեղանին։ Հնարավոր է նույն ամանի մեջ, որում եփել են՝ սպասելուց հետո, որ սառչի։ Եփելիս քիչ քանակությամբ ջուր կառանձնանա, դա նորմալ է, պարզապես քամեք այն: Բարի ախորժակ!