Եթե իմանաք տանը սուջուխ պատրաստելու գաղտնիքները, այլևս սուպերմարկետից չեք գնի այն․ Հեշտ բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր․
- Աղացած միս (տավարի միս - 700 գր, խոզի միս - 300 գր) մեկ կգ
- Աղ
- Շաքարավազ
- Աղացած սև պղպեղ 2 թեյի գդալ
- Պապրիկա 2 թեյի գդալ
- Ուրց
- Կարմիր գինի 150 մլ
Այս փուլում զգուշորեն հունցել աղացած միսը և ավելացնել գինի (կարող եք գինու փոխարեն օգտագործել կոնյակ, միայն թե ավելի քիչ) ու բոլոր համեմունքներն։ Դնել հարթ տարայի մեջ, ծածկել փայլաթիթեղով և ուղարկել սառնարան, որպեսզի հասունանա 24 ժամով։
Լցոնած, ամուր կապած ու սառը պատշգամբում կախված, սուջուխը անպայման սառնություն է պետք, տաքանալու դեպքում կարող եք դնել սառնարանը։
Երկրորդ-երրորդ օրը պետք է սկսել գրտնակով գրտնակել, որ տափակ ձև ստանա, օրական մեկ անգամ, ամեն օր, սկզբում շատ զգուշորեն։ Պատրաստ կլինի առնվազն 8-ում։
Քանի որ աղիության, քաղցրության, դառնության, թթվայնության, կծու աստիճանը յուրաքանչյուրի համար անհատական է, միշտ ավելացրեք համեմունքներ՝ կենտրոնանալով ձեր համի ճաշակի վրա: Եթե համեմունքներից որևէ մեկը առաջին անգամ եք ավելացնում, ապա հիշեք, որ կան համեմունքներ, որոնք հատկապես կարևոր է չփոխել (օրինակ՝ չիլի պղպեղ):