Եթե իմանաք նռան օգտակար հատկությունների մասին, այն ամեն օր կներառեք ձեր սննդակարգում

Դիտումներ 233

Եթե իմանաք նռան օգտակար հատկությունների մասին, այն ամեն օր կներառեք ձեր սննդակարգում

Նռան հատիկները հարուստ են հակաօքսիդանտներով։ Ավելին, կլինիկական փորձարկումները ցույց են տվել, որ դրանք կարող են արդյունավետ դեր խաղալ սրտի հիվանդությունների և քաղցկեղի կանխարգելման գործում։

Նռան օգուտները

Նուռը հիանալի հակաօքսիդանտ մթերք է, որն ունի մեծ օգուտ սիրտ-անոթային համակարգի համար։ Նռան հակաօքսիդանտները նվազեցնում են խոլեստերինի մակարդակը։

Ոչ միայն դա, այլ ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ նռան հակաօքսիդանտ միացությունները սպանում են քաղցկեղի որոշ տեսակներ: Նուռը ակտիվություն է ցուցաբերել նաև կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ։

 



Եթե ​​ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառեք նուռ, ապա կապահովեք մեծահասակների օրական անհրաժեշտ վիտամին C-ի 40%-ը։ Ավելին, նուռը հարուստ է ֆոլաթթվով։

Նռան հատիկները քիչ կալորիական են և հարուստ են բջջանյութով։ Նռան հատիկներ և մանրաթելերով հարուստ այլ մթերքներ։

Վիտամին C-ն օգնում է իմունային համակարգի աշխատանքին, բուժում վերքերը, նպաստում լնդերի առողջացմանը և կոլագենի և էլաստինի արտադրմանը: Բացի այդ, այն նպաստում է երկաթի կլանմանը։

Վիտամին K-ն կարևոր է ամուր և առողջ ոսկորների պահպանման և պատշաճ կոագուլյացիայի համար:



Նռան բաղադրատոմսը համեղ աղցանի համար.
Բաղադրիչներ

ընկույզ
3 հատ. սոխ
1 մեծ նուռ
3 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
մաղադանոս
աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

 

Մի ամանի մեջ խառնել ընկույզն ու սոխը։ Ավելացնել նռան հատիկներ, ձիթապտղի յուղ, մաղադանոս, աղ և պղպեղ։ Մատուցել խառը բանջարեղենի հետ։



Ամենաընթերցվածը