Եթե իմանաք ձվի կեղևի օգտակար և բուժիչ հատկությունների մասին այն ամեն օր կներառեք ձեր սննդում
Ձուն հարուստ, սննդարար, բազմակողմանի սնունդ է։
Մենք կարող ենք շատ տեղեկություններ գտնել դրա զարմանալի հատկությունների և այն մասին, թե որքան օգտակար է դրա օգտագործումը մեր առողջության համար:
Բայց ոչ պակաս օգտակար է նաեւ ձվի կեղեւը։ Հատկապես մեր մարմնի համար:
Ձվի կեղևը գրեթե ամբողջությամբ կալցիում է (90%), ինչը շատ օգտակար է մեր ոսկորների համար:
- Կանխում է օստեոպորոզը։
- Կարգավորում է բարձր խոլեստերինը, արյան ճնշման մակարդակները.
- Ամրացնում է ոսկորները վնասվածքից հետո
- Բացի այդ, այն պարունակում է նաև ցինկ, ֆոսֆոր, մանգան, երկաթ և քրոմ։
Ինչպես օգտագործել ձվի կեղևը
Բնական բժշկությունը խորհուրդ է տալիս օրական ուտել 1,5-ից 3 գրամ կեղև։ Բացի այդ, այն կարելի է ներառել սննդի մեջ կամ կոկտեյլների մեջ։
Այն օգտագործելու ամենահեշտ ձևը դրանցից ալյուր պատրաստելն է։ Բայց դրա համար հարկավոր է շատ լավ լվանալ կեղևը։ Մանրացրեք այն հավանգի մեջ։ Այնուհետև ալյուրը մի որոշ ժամանակ թողեք ջեռոցում՝ մնացած խոնավությունը հեռացնելու համար։ Պահել հերմետիկ տարայի մեջ չոր տեղում։
Բայց, եթե չեք ցանկանում ալյուր պատրաստել, կարող եք այն օգտագործել կիտրոնի հյութի հետ։ Լվացեք ձվի կեղևը և թողեք մի բաժակ բնական կիտրոնի հյութի մեջ։
Մոտ 12 ժամ հետո կիտրոնն այնպես կգործի, որ կեղևն այլևս կոշտ մասեր չի ունենա։ Դուք կարող եք հարել խառնուրդը և օգտագործել այն ուղղակիորեն կամ համեմել ձեր աղցանները դրանով:
Ձվի կճեպով պատրաստված բնական և տնական միջոցներ
Վահանաձև գեղձը խթանող օշարակ. 8 ձվի կեղևը լավ լվացեք և մանրացրեք դրանք հավանգով: 5 կիտրոն քամել և հյութը խառնել կեղևի հետ։ Թողնենք սառնարանում, մինչև կեղևը փափկի։
Լավ խառնում ենք և ավելացնում 1 լիտր ռաքիա և 1 կգ մեղր։ Բաղադրիչները լավ խառնել և թողնել 7 օր։ Օգտագործեք մեկ գդալ օրական երեք անգամ, ամեն օր, յուրաքանչյուր կերակուրից հետո։
Որպես բուժիչ. Թափանցիկ թաղանթը, որը ծածկում է պատյան ներսը, հեշտացնում է մաշկի կտրվածքների և քերծվածքների ապաքինումը: Եթե ինչ-որ վնասվածք եք ստացել, դրեք այն մաշկի հետ անմիջական շփման մեջ և թողեք, որ այն գործի:
Գրգռված մաշկը բուժելու համար՝ մանրացված կեղևները դրեք խնձորի քացախով լի ամանի մեջ: Թող մնա մեկ օր։ Այնուհետև խառնուրդը քսեք անմիջապես գրգռված մաշկին կամ այնտեղ, որտեղ քոր կա, և թողեք: Անմիջապես գրգռվածությունը կդադարի։
Դեմքի բարելավում. Երկու ճաշի գդալ կեղևը խառնեք ձվի սպիտակուցի հետ: Լավ մանրացնել։ Քսեք ամբողջ դեմքին և թողեք չորանա։ Լավ լվանալ։ Սա դիմակ է, որն աշխատում է որպես դեմքի լիֆթինգ և շատ է սնուցում մաշկը։
Ինչպես օգտագործել ձվի կեղևը
Բնական բժշկությունը խորհուրդ է տալիս օրական ուտել 1,5-ից 3 գրամ կեղև։ Բացի այդ, այն կարելի է ներառել սննդի մեջ կամ կոկտեյլների մեջ։
Այն օգտագործելու ամենահեշտ ձևը դրանցից ալյուր պատրաստելն է։ Բայց դրա համար հարկավոր է շատ լավ լվանալ կեղևը։ Մանրացրեք այն հավանգի մեջ։ Այնուհետև ալյուրը մի որոշ ժամանակ թողեք ջեռոցում՝ մնացած խոնավությունը հեռացնելու համար։ Պահել հերմետիկ տարայի մեջ չոր տեղում։
Բայց, եթե չեք ցանկանում ալյուր պատրաստել, կարող եք այն օգտագործել կիտրոնի հյութի հետ։ Լվացեք ձվի կեղևը և թողեք մի բաժակ բնական կիտրոնի հյութի մեջ։
Մոտ 12 ժամ հետո կիտրոնն այնպես կգործի, որ կեղևն այլևս կոշտ մասեր չի ունենա։ Դուք կարող եք հարել խառնուրդը և օգտագործել այն ուղղակիորեն կամ համեմել ձեր աղցանները դրանով:
Ձվի կճեպով պատրաստված բնական և տնական միջոցներ
Վահանաձև գեղձը խթանող օշարակ. 8 ձվի կեղևը լավ լվացեք և մանրացրեք դրանք հավանգով: 5 կիտրոն քամել և հյութը խառնել կեղևի հետ։ Թողնենք սառնարանում, մինչև կեղևը փափկի։
Լավ խառնում ենք և ավելացնում 1 լիտր ռաքիա և 1 կգ մեղր։ Բաղադրիչները լավ խառնել և թողնել 7 օր։ Օգտագործեք մեկ գդալ օրական երեք անգամ, ամեն օր, յուրաքանչյուր կերակուրից հետո։
Որպես բուժիչ. Թափանցիկ թաղանթը, որը ծածկում է պատյան ներսը, հեշտացնում է մաշկի կտրվածքների և քերծվածքների ապաքինումը: Եթե ինչ-որ վնասվածք եք ստացել, դրեք այն մաշկի հետ անմիջական շփման մեջ և թողեք, որ այն գործի:
Գրգռված մաշկը բուժելու համար՝ մանրացված կեղևները դրեք խնձորի քացախով լի ամանի մեջ: Թող մնա մեկ օր։ Այնուհետև խառնուրդը քսեք անմիջապես գրգռված մաշկին կամ այնտեղ, որտեղ քոր կա, և թողեք: Անմիջապես գրգռվածությունը կդադարի։
Դեմքի բարելավում. Երկու ճաշի գդալ կեղևը խառնեք ձվի սպիտակուցի հետ: Լավ մանրացնել։ Քսեք ամբողջ դեմքին և թողեք չորանա։ Լավ լվանալ։ Սա դիմակ է, որն աշխատում է որպես դեմքի լիֆթինգ և շատ է սնուցում մաշկը։