Ինչու՞ պետք է ամեն օր 2-3 հատ ընկույզ ուտենք

Դիտումներ 1048

Ինչու՞ պետք է ամեն օր 2-3 հատ ընկույզ ուտենք

Ընկույզի բաղադրության մեջ կարևոր հանքանյութերի առկայության կա, ինչպիսիք են կալիումը, մագնեզիումը, յոդը և ցինկը: Կան նաև օմեգա-3 ճարպաթթուներ:

 

 

Ընկույզը օգնում է ամրապնդել իմունային համակարգը, նվազեցնել աթերոսկլերոզի և սրտանոթային խնդիրների ռիսկը։ Բայց ինչ անել համեղ ընկույզների հետ, երբ տառապում եք պանկրեատիտով։

 



Սկսենք հիվանդության ընթացքի սուր փուլից։ Բորբոքային գործընթացը կտրականապես չի ընդունում բուսական մանրաթել, որով այնքան հարուստ են ընկույզները։ Բացի մարսողական համակարգի վրա լրացուցիչ ծանրաբեռնվածությունից, կարող են դիտվել նաև ալերգիկ ռեակցիաներ։

 

 

Եթե ​​ցավը նույնպես առկա է, ապա ճաշացանկը խորհուրդ է տրվում սահմանափակել հացահատիկով, խաշած բանջարեղենով գազարով և կարտոֆիլով։ Դդումը նույնպես հիանալի այլընտրանք է։



Երբ ռեմիսիայի փուլը հասնի, ընկույզը թույլատրվում է ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում: Սկզբում օրական չափաբաժինը կարող է լինել օրական մեկ կամ երկու կտորի սահմաններում: Այնուհետեւ կարող եք գնալ աճի ուղղությամբ։ Ի դեպ, ընկույզը կարելի է նախապես թրջել մեկ օր։ Դա ավելի օգտակար կլինի։



Ամենաընթերցվածը