Եթե իմանաք այս բաղադրատոմսը՝ պանիրը կպատրաստեք տանը և այլևս սուպերմարկետներից չեք գնի
Բաղադրամասեր․
Կաթ (4-6%) մեկ լ
Թթվասեր (20-30%) 200 գր
Ձու 3 հատ
Աղ մեկ թեյի գդալ
Անմիջապես մի կաթսա կաթ դնել վառարանի վրա՝ միջին ջերմության վրա։ Միաժամանակ թթվասերը լցնել ամանի մեջ, նույն տեղում հարել ձվերը։ Օգտագործելուց առաջ անպայման լվացեք ձվերը, քանի որ նույնիսկ թվացյալ մաքուր կեղևը կարող է վնասակար բակտերիաներ պարունակել: Լավագույնն է օգտագործել սննդի լվացող միջոցներ և խոզանակ:
Ձվերը թթվասերով հարել պատառաքաղով մինչև հարթ լինի:
Երբ կաթը եռա վառարանի վրա, անընդհատ հարելով մեջը լցնում ենք ձու-թթվասերային զանգվածը։ Ավելացնել աղի։ Եթե ցանկանում եք պանիր պատրաստել հավելումներով՝ դեղաբույսերով կամ համեմունքներով, ապա ավելացրեք դրանք այդ պահին:
Կաթը կսկսի կաթնաշոռի տեսք ստանալ։ Թող 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա եփվի։ Ժամանակ առ ժամանակ կաթնային զանգվածը հարում ենք։
Կաթը եռացրեք ևս 5 րոպե։ Չմոռանաք խառնել այն։ Այսպիսով, եթե ցանկանում եք ավելի փափուկ պանիր, կրճատեք եռման ժամանակը:
Վերցրեք պանրի ձևավորման համար հարմար տարա՝ քամոց, մաղ ։ Նկատի ունեցեք, որ պանրի հաստությունը կախված կլինի կաղապարի չափից։ Բարակ նրբաբլիթ կարող է դուրս գալ քամոցով: Տեղադրեք տարան ամանի մեջ: Այն շարել մի քանի շերտով ծալած շղարշով կամ սպիտակեղենի անձեռոցիկով։
Պանրի զանգվածը լցնել կաղապարի մեջ։ Հյութը, որը թափվում է ամանի մեջ, կարելի է սառեցնել և օգտագործել այլ ուտեստներ պատրաստելու համար:
Թեթև սեղմեք պանիրը, կտորի ծայրերը փաթաթեք վերևում: Պանրի վրա մի ծանրություն դրեք, օրինակ՝ մի բանկա ջուր: Սպասեք, մինչև զանգվածը սառչի և առնվազն 8 ժամով դրեք սառնարանը։
Ժամանակի ավարտից հետո հանեք սառնարանից, բացեք պանիրը։ Այն ամբողջությամբ կկայունանա, կդառնա առաձգական։
Այս քանակի ապրանքներից ստացանք 350 գրամ կշռող կտոր։ Պանիրը փակ տարայի մեջ պահել սառնարանում մինչև 5 օր։ Բարի ախորժակ!