Ո՞ր դեպքում չի կարելի սառեցնել հատապտուղները
Սառեցված հատապտուղները աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում վիտամինների բնական աղբյուր են։ Բարձրորակ խոհանոցային տեխնիկան թույլ է տալիս սառեցնել բազմաթիվ մրգեր՝ պահպանելով դրանց օգտակար հատկությունները, հյուսվածքն ու համը:
Դիզենտերիան չլվացված հատապտուղներ ուտելու ամենաանվնաս հետևանքն է խոհանոցում վատ հիգիենայի պատճառով լուրջ հիվանդությունների համեմատ։
Փչացած
Դուք կարող եք սառեցնել ցանկացած հատապտուղ և նույնիսկ հյութալի դեղձ, բայց նախքան սառեցնելը, դրանք պետք է մանրակրկիտ լվացվեն և դասավորվեն, որպեսզի փչացած պտուղները չմտնեն աշխատանքային մասի մեջ:
Արդեն հալված է
Սառած և հալված մթերքները նորից մի սառեցրեք, քանի որ հատապտուղներն ու մրգերը, երբ նորից հալեցնում են, բարենպաստ միջավայր են դառնում փտում առաջացնող միկրոօրգանիզմների աճի համար: Իսկ դա կարող է հանգեցնել սննդային թունավորման։
Սառեցված հատապտուղները կարելի է պահել սառնարանում մինչև 12 ամիս, պայմանով, որ դրա ջերմաստիճանը -18°C-ից ոչ բարձր լինի։ Եթե այն -12°C-ից բարձր է, կարող եք բլանկները պահել չորս ամսից ոչ ավելի:
Հիշեք սառեցված մրգերի կանոնը՝ արագ սառեցնել, դանդաղ հալեցնել: Աշխատանքային կտորը աստիճանաբար հալեցրեք՝ սենյակային ջերմաստիճանում, դնելով այն խոհանոցի սեղանի վրա կամ սառնարանում: