Եթե գիտեք սա ինչ է, գրեք մեկնաբանությունում․ Այն բուժում է բարձր ճնշումը, շաքարային դիաբետը, լյարդի հիվանդությունները ․․․
Լուսանկարում պատկերված է կարկադե։
Կարկադե արաբ․՝ كركديه [kæɾkæˈdeː], քաղցրաթթու համով թեյային ըմպելիք վառ կարմիր կամ մուգ կարմրագույն, սուդանական վարդ (բույսի գիտական անվանումը — Hibiscus sabdariffa)։
Կարկադեն ունի շատ անվանումներ և մականուններ։ Այն նաև անվանում են «փարավոնի ըմպելիք», «կանդագար», «սուդանական վարդ», կարմիր վարդ, կարմիր թրթնջուկ, կենաֆ, շարոն վարդ, «Վենետիկի փիփերթ»։
Հանդիսանում է ազգային եգիպտական ըմպելիք։ Սառը թեյը խմում են որպես զովացնող ըմպելիք շոգ եղանակին։ Նաև օգտագործվում է սառը կարկադեն շաքարավազով, այդ ըմպելիքի համը նման է օշարակին
Խորհուրդ չի տրվում կարկադե խմել այն մարդկանց, որոնք ունեն հետևյալ հիվանդությունները՝ բարձր թթվայնությամբ գաստրիտ, 12-մատնյա աղիքի խոց, միզապարկի և լեղապարկի քարեր, ալերգիա, այդ թվում՝ ալերգիա կարմիր մրգերից և բանջարեղենից։
Ցուցված չէ նաև մինչև մեկ տարեկան երեխաներին։ Թթուն բացասաբար է ազդում ատամների էմալի վրա, այդ պատճառով էլ թեյելուց հետո հարկավոր է ողողել բերանի խոռոչը։
Կարկադեով թեյի օգտակար հատկությունները։
- Իջեցնում է արյան ճնշումը
- Ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն
- Ամրացնում է անոթների պատերը
- Օգնում է լեղու դուրսմղմանը
- Լավացնում է լյարդի աշխատանքը
- Դուրս է բերում տոքսինները
- Խթանում է ստամոքսաղիքային տրակտի աշխատանքը
- Կանխարգելում է խոցերի գոյացությունը
- Լավացնում է տղամարդկանց առողջությունը
- Օգնում է հաղթահարել սթրեսն ու հոգնածությունը
- Կարող է օգտագործվել՝ որպես ճիճվաթափ միջոց
- Օգնում է գինարբուքի և սննդային թունավորման դեպքում
- Լավացնում է տեսողությունը
Կարկադեն կանոնավորելով խոլեստերինի մակարդակը՝ կարկադեն կանխում է շաքարի մակարդակի բարձրացումը և նպաստում լյարդից տոքսինների դուրս գալուն։
Կակադե խորհուրդ է տրվում ինչպես՝ կանանց, այնպես էլ՝ տղամարդկանց: