Եթե ​​դուք զգում եք փքվածություն և ծանրություն ձեր աղիներում, ահա թե ինչ կարող եք ուտել՝ խնդիրը կանխելու համար

Դիտումներ 1478

Եթե ​​դուք զգում եք փքվածություն և ծանրություն ձեր աղիներում, ահա թե ինչ կարող եք ուտել՝ խնդիրը կանխելու համար

Մենք բոլորս գիտենք, որ  նախաճաշը օրվա ամենակարեւոր կերակուրն է: Նախաճաշի կարևորության պատճառներից մեկն այն է, որ այն սկսում է օրվա մարսողական համակարգը: Առավոտյան ճիշտ սնվելը կարող է կանխել մարսողության տհաճ խնդիրները, ինչպիսիք են փքվածությունը և գազերը օրվա ընթացքում: Ստուգեք նախաճաշի լավագույն մթերքները.

 

 

1. Վարսակի ալյուր մրգերով. Վարսակի ալյուրը պարունակում է ավելի շատ բջջանյութ, քան վարսակը: Քաղցրացրեք այն մեղրով և մրգերով, լցրեք նաև տաք կաթ։ Վարսակը տալիս է օմեգա-3 ճարպաթթուների, ֆոլաթթվի և կալիումի հավելյալ օգուտը:



2. Գրեյպֆրուտ մածունով. Գրեյպֆրուտը հզոր ճարպերի այրիչ է, որը հավասարակշռում է արյան շաքարը և ինսուլինը: Մի քանի գրեյպֆրուտ և յոգուրտ (կարող եք փոխարինել մածունով), և ձեզ ավելի լավ կզգաք:

3. Կիվի. Դուք կարող եք զարմանալ, երբ իմանաք, որ կիվին ունի ավելի շատ մանրաթել, քան մեկ բանանը: Կիվին նույնպես ունի գրեթե այնքան վիտամին C, որքան նարինջը։

 

 

Եթե ​​օրական երկու կիվի ուտեք, ապա նկատելիորեն կնվազեցնեք փորկապությունը (գրգռված աղիքի համախտանիշով (IBS) ունեցող մարդկանց մոտ): Կիվիում մանրաթելերի բարձր պարունակությունը օգտակար է մարսողության համար:

4. Չիայի սերմեր. Այս փափուկ նախաճաշը պատրաստվում է 3 թեյի գդալ չիայի սերմերով, 3/4 բաժակ կաթ, 2 թեյի գդալ մեղր, 1 կտրատած բանան և մի քանի թարմ մանգոյի կտորներ: Չիայի սերմերը պետք է թրջել կաթի և մեղրի մեջ, գիշերը դնել սառնարանը, առավոտյան խառնել, ավելացնել միրգ։ 



Այս նախաճաշը նպաստում է աղիների կանոնավոր շարժմանը և խթանում է ստամոքս-աղիքային տրակտի մկանների կծկումները: Սա գործում է, քանի որ չիայի սերմերը հարուստ են մագնեզիումով, որը հարթեցնում է աղիների պատի մկանային հյուսվածքը:

5. Պապայա և արքայախնձոր․ Պապայան պարունակում է հզոր ֆերմենտներ, իսկ արքայախնձորը պարունակում է բրոմելին ֆերմենտ, որոնք երկուսն էլ կարևոր դեր են խաղում սպիտակուցների մարսողության մեջ: Հիանալի տարբերակ է նախաճաշի համար, որը նպաստում է առողջ մարսողությանը: Ավելացրեք դրանք ձեր կոկտեյլին:

6. Պրոբիոտիկ յոգուրտ. Պրոբիոտիկ յոգուրտներում առկա բարեկամական բակտերիաները անհավանական են մարսողական համակարգի համար: Արդյունք տեսնելու համար խորհուրդ ենք տալիս չորս շաբաթ ամեն օր ուտել պրոբիոտիկ յոգուրտ:

 



Ամենաընթերցվածը