Եթե դուք խառը համերի սիրահար եք, ապա այս աղցանը ձեզ համար է

Դիտումներ 470

Եթե դուք խառը համերի սիրահար եք, ապա այս աղցանը ձեզ համար է

Բաղադրամասեր․

Լոլիկ 2 հատ.

Դեղձ 1 հատ.

քաղցր դեղին պղպեղ ½ հատ

բագետ ⅓ հատ

թարմ այծի պանիր 70 գ

ռուկոլա

սխտոր ½ մեխակ

ձիթապտղի ձեթ

թարմ աղացած սև պղպեղ

ծովի աղ

 



Ջեռոցը տաքացրեք 210-215°C։

Քաղցր պղպեղը, հեռացնելով սերմերը, կտրատել կտորներով:

Լոլիկը կտրատել շերտերով։

Դեղձը, կորիզը հանելով, կտրատել՝ պահպանելով հյութը։

Ռուկոլայի վրա ավելացնել ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ:

Խորը ամանի մեջ լցնել քաղցր պղպեղը, լոլիկը, դեղձը, լցնել 1 ճ.գ.  գդալ ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ։

Առանց խառնելու մրգերն ու բանջարեղենը լցնում ենք ռուկոլայի վրա, լցնում մնացած ձիթապտղի յուղի, աղի, պղպեղի վրա և թողնում ենք հանգստանա։

 



Բագետը կիսով չափ կտրատել երկայնքով, բոլոր կողմերից մաքրած սխտորով քսել, դնել թխման թղթով պատված թերթիկի վրա և թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 5-7 րոպե, ապա կտրատել կրուտոնների մեջ։

Խառնել աղցանը, ավելացնել կրուտոնները և նորից խառնել ամեն ինչ։

Այծի պանիրը կտորներով կտրատել և զարդարել աղցանը։



Ամենաընթերցվածը