Եթե դուք խառը համերի սիրահար եք, ապա այս աղցանը ձեզ համար է
Բաղադրամասեր․
Լոլիկ 2 հատ.
Դեղձ 1 հատ.
քաղցր դեղին պղպեղ ½ հատ
բագետ ⅓ հատ
թարմ այծի պանիր 70 գ
ռուկոլա
սխտոր ½ մեխակ
ձիթապտղի ձեթ
թարմ աղացած սև պղպեղ
ծովի աղ
Ջեռոցը տաքացրեք 210-215°C։
Քաղցր պղպեղը, հեռացնելով սերմերը, կտրատել կտորներով:
Լոլիկը կտրատել շերտերով։
Դեղձը, կորիզը հանելով, կտրատել՝ պահպանելով հյութը։
Ռուկոլայի վրա ավելացնել ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ:
Խորը ամանի մեջ լցնել քաղցր պղպեղը, լոլիկը, դեղձը, լցնել 1 ճ.գ. գդալ ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ։
Առանց խառնելու մրգերն ու բանջարեղենը լցնում ենք ռուկոլայի վրա, լցնում մնացած ձիթապտղի յուղի, աղի, պղպեղի վրա և թողնում ենք հանգստանա։
Բագետը կիսով չափ կտրատել երկայնքով, բոլոր կողմերից մաքրած սխտորով քսել, դնել թխման թղթով պատված թերթիկի վրա և թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 5-7 րոպե, ապա կտրատել կրուտոնների մեջ։
Խառնել աղցանը, ավելացնել կրուտոնները և նորից խառնել ամեն ինչ։
Այծի պանիրը կտորներով կտրատել և զարդարել աղցանը։