Եթե դուք այս ժամին խմեք սուրճը՝ կնիհարեք
Սննդաբան Ստրոկովն անվանել է սուրճ խմելու լավագույն ժամանակը. «դա կօգնի նիհարել».
Մասնագետի կարծիքով՝ օրվա ժամը, երբ սուրճ եք խմում, կարող է ազդել ձեր քաշի վրա։
Իսկ սուրճ խմող սիրահարների շրջանում նրանց մեծ մասը խմում է օրական ամենաքիչը երկու բաժակ:
Չնայած ըմպելիքի ենթադրյալ առողջապահական օգուտներին, կան որոշ հնարավոր ռիսկեր, որոնք պետք է հաշվի առնել:
Սննդաբանը նախազգուշացում է արել այն մարդկանց համար, ովքեր ամեն օր սուրճ են խմում. Նա նշեց, որ թեև տաք ըմպելիքը դրական կողմեր ունի, կան նաև բացասականները.
«Օրինակ, այն կարող է օգնել բարելավել ուղեղի և սրտի առողջությունը իր ֆլավանոլների և հակաօքսիդանտների շնորհիվ: Բայց այն ցույց է տվել, որ կարևոր է հետևել, թե օրվա որ ժամին եք խմում ձեր սուրճը: Ավելի լավ է սպասել արթնանալուց մի քանի ժամ հետո և խմել ձեր սուրճը: Վատ քունը բարելավում է կորտիզոլի՝ սթրեսի հորմոնի մակարդակը մարմնում: Արդյունքում, արյան շաքարի մակարդակը կարող է չափազանց բարձրանալ գիշերային վատ հանգստից հետո:
Սա նշանակում է, որ խորհուրդ է տրվում սուրճ խմել նախաճաշից հետո՝ ավելի լավ վերահսկելու համար ձեր նյութափոխանակությունը»,- ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը։
Բայց բժիշկն ավելացրեց, որ օրական մինչև երեք բաժակ սուրճ խմելը կարող է օգնել ձեր նյութափոխանակությանը խթանել քաշի կորստի ջանքերը:
Գիտնականները պարզել են, որ օրական մինչև երեք բաժակ խմելը կարող է օգնել կանխել ինչպես գիրությունը, այնպես էլ շաքարախտը:
Մենդելյան պատահականության արդյունքները ցույց են տալիս, որ կոֆեինը կարող է գոնե մասամբ բացատրել սուրճի օգտագործման և 2-րդ տիպի շաքարախտի ռիսկի հակադարձ կապը: Պատահական վերահսկվող փորձարկումներ են անհրաժեշտ՝ գնահատելու համար, թե արդյոք ոչ կալորիականությամբ կոֆեին պարունակող ըմպելիքները կարող են դեր խաղալ գիրության և 2-րդ տիպի շաքարախտի ռիսկի նվազեցման գործում:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։