Եթե դուք 65 տարեկանից բարձր եք, պետք է անպայման խուսափել այս տեսակի պանրի օգտագործումից
65-ից բարձր մարդկանց մոտ սննդային թունավորման ավելի մեծ ռիսկ կա։
Ինչ տեսակի պանիր պետք է խուսափեն տարեցները:
Մասնագետները զգուշացնում են, որ, մասնավորապես, փափուկ պանրի որոշ տեսակներ կարող են սննդային թունավորումներ առաջացնել տարեցների և խոցելի այլ խմբերի մոտ։
Բացի այդ, այս տեսակների մեջ օգտագործվող բորբոսը կարող է վտանգավոր լինել և պետք է խուսափել թուլացած իմունային համակարգ ունեցող մարդկանց, տարեցների, հղիների, նորածինների և փոքր երեխաների կողմից:
Այս տեսակները կարող են վտանգ ներկայացնել, քանի որ դրանք ավելի քիչ թթվայնություն ունեն, քան պինդ պանիրները և պարունակում են ավելի շատ խոնավություն:
Սա նշանակում է, որ դրանք կարող են իդեալական միջավայր լինել վնասակար բակտերիաների աճի համար, ինչպիսին Listeria է:
Լիստերիան, սալմոնելլան և բրուցելլան փափուկ պանիրներում հայտնաբերված ամենատարածված բակտերիալ աղտոտիչներից ընդամենը մի քանիսն են:
Մեկ այլ խորհուրդ՝ պաստերիզացված պանիր օգտագործելը, քանի որ այս տեսակը ջերմային մշակվում է վնասակար պաթոգենները ոչնչացնելու համար: