Եթե դուք 65 տարեկանից բարձր եք, պետք է անպայման խուսափել այս տեսակի պանրի օգտագործումից

Դիտումներ 588

Եթե դուք 65 տարեկանից բարձր եք, պետք է անպայման խուսափել այս տեսակի պանրի օգտագործումից

65-ից բարձր մարդկանց մոտ սննդային թունավորման ավելի մեծ ռիսկ կա։

 

 

 



Ինչ տեսակի պանիր պետք է խուսափեն տարեցները:

Մասնագետները զգուշացնում են, որ, մասնավորապես, փափուկ պանրի որոշ տեսակներ կարող են սննդային թունավորումներ առաջացնել տարեցների և խոցելի այլ խմբերի մոտ։

Բացի այդ, այս տեսակների մեջ օգտագործվող բորբոսը կարող է վտանգավոր լինել և պետք է խուսափել թուլացած իմունային համակարգ ունեցող մարդկանց, տարեցների, հղիների, նորածինների և փոքր երեխաների կողմից:

 

 

Այս տեսակները կարող են վտանգ ներկայացնել, քանի որ դրանք ավելի քիչ թթվայնություն ունեն, քան պինդ պանիրները և պարունակում են ավելի շատ խոնավություն:

Սա նշանակում է, որ դրանք կարող են իդեալական միջավայր լինել վնասակար բակտերիաների աճի համար, ինչպիսին Listeria է:

 



Լիստերիան, սալմոնելլան և բրուցելլան փափուկ պանիրներում հայտնաբերված ամենատարածված բակտերիալ աղտոտիչներից ընդամենը մի քանիսն են:

Մեկ այլ խորհուրդ՝ պաստերիզացված պանիր օգտագործելը, քանի որ այս տեսակը ջերմային մշակվում է վնասակար պաթոգենները ոչնչացնելու համար:



Ամենաընթերցվածը