Եթե դուք 40 տարեկանից բարձր եք, ապա պետք է ուտեք այս մթերքները՝ առողջ մնալու համար
40 տարի անց մարմնում անխուսափելիորեն փոփոխություններ են սկսվում։ Դրանք անմիջապես նկատելի չեն դառնում, նշված տարիքին հասած մարդը կարող է տեղյակ չլինել դրանցից շատերի մասին։
Նա կարող է իրեն լավ զգալ, ամեն անգամ կարող է կենտրոնանալ սրա վրա։ Այս իրավիճակում նա չի էլ մտածի իր ապրելակերպում ինչ-որ բան փոխելու մասին։ Բայց միևնույն ժամանակ արժե դա անել:
Շատ կարևոր է ուշադրություն դարձնել սննդակարգին։ Դրանում մի քանի կարևոր փոփոխություններ պետք է արվեն.
Ընտրեք ճիշտ ածխաջրեր
Դրանք անհրաժեշտ են, որպեսզի օրգանիզմը կարողանա էներգիա ստանալ, քանի որ միայն այս դեպքում է հնարավոր օրվա ընթացքում առույգ մնալ։ Քաղցրավենիքի, ալյուրի, մակարոնեղենի մեջ կան ածխաջրեր, բայց դրանցից պետք է խուսափել, քանի որ դրանք արագ ածղաջրեր են: Ավելի լավ է նախապատվությունը տալ բանջարեղենին ու մրգերին, ձավարեղենին։ Դրանք պարունակում են բարդ ածխաջրեր, որոնք ավելի երկար ժամանակ էներգիա են ապահովում, ինչպես նաև մանրաթել, որը խթանում է մարսողությունը և բարելավում այն։
Մի անտեսեք ճարպերը
Ժամանակին նրանք համարվում էին համընդհանուր չարիք։ Նրանք այժմ վերականգնվել են։ Պետք է մոռանալ միայն վտանգավոր տրանս ճարպեր պարունակող արագ սննդի ու քաղցրավենիքի մասին։ Կարելի է և պետք է նույնիսկ օգտագործել բարձրորակ կարագ, կաթնամթերք և փոքր քանակությամբ ճարպ։ Սաղմոն և թունա, ձկան յուղ - այս ամենը պետք է լինի նաև սննդակարգում, քանի որ նման մթերքները հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք անհրաժեշտ են մաշկի, մազերի, սրտի և արյան անոթների համար:
Կերեք կալցիում
Այն հայտնաբերված է կաթնամթերքի, լոբազգիների, ընկույզների և սերմերի մեջ։ Այս տարրն անհրաժեշտ է ոսկրային հյուսվածքի ամրացման, օստեոպորոզի կանխարգելման համար, որի ռիսկը տարիների ընթացքում մեծանում է։ Պետք է հիշել, որ առանց վիտամին D-ի կալցիումը չի ներծծվի։ Այդ իսկ պատճառով սննդակարգում պետք է ներառել ձողաձկան լյարդը, ծովատառեխը, ձուն, սաղմոնը, որոնցում կան բազմաթիվ բաղադրիչներ։
Կերեք ավելի շատ սպիտակուցներ
Մկանային հյուսվածքը սկսում է հեռանալ տարիների ընթացքում, ուստի պետք է կենտրոնանալ դրա պահպանման վրա: Դա անելու համար անհրաժեշտ կլինի սննդակարգում ներառել սպիտակուցներով հարուստ մթերքներ, որոնք մկանների համար շինանյութ են։ Դրանք ներառում են ձուկ, հավի միս, տավարի միս, լոբազգիներ, ձու:
40 տարեկանում այս կանոնները պետք է պահպանվեն։ Այս դեպքում առողջական խնդիրներ և ինքնազգացողության մշտական վատթարացում չեն նկատվի։