Եթե դեռ եռացնելուց առաջ կարտոֆիլը սառը ջրի մեջ եք դնում, ժամանակն է սովորելու, որ դա չպետք է անեք
Կարտոֆիլից կարելի է տասնյակ ուտեստներ պատրաստել՝ եփել, թխել, տապակել, պելմենի պատրաստել, բլիթներ և շատ այլ դելիկատեսներ։ Ամենից հաճախ բանջարեղենը կտոր-կտոր ենք եփում կամ ուտում որպես խյուս:
Հարկավոր է կարտոֆիլը դնել տաք աղած ջրի մեջ։ Այս կերպ այն կպահպանի բոլոր արժեքավոր նյութերը։ Ապահովելու համար, որ կտորները հավասարապես եփվեն, դրանք պետք է եփել միջին ջերմության վրա, ոչ թե բարձր ջերմության վրա:
Որպեսզի կարտոֆիլն ավելի արագ եփվի 5-7 րոպեով, տապակի մեջ ավելացրեք մի կտոր կարագ։ Այն կհալվի, ջուրը ծածկում է բարակ թաղանթով և դանդաղեցնում է դրա գոլորշիացումը։ Դա կբարձրացնի թավայի ջերմաստիճանը, և կտորները ավելի արագ կեփվեն։
Կարտոֆիլով կարկանդակներ եք ուզում, բայց պահքի մե՞ջ եք. Ձեզ կասենք պահքի կարկանդակների բաղադրատոմսը
Պահքի կարկանդակներ կարտոֆիլով
Ձեզ հարկավոր է.
500 գ խմոր
6 միջին կարտոֆիլ
2 միջին սոխ
3 ճ.գ. բուսական յուղ
թարմ աղացած սև պղպեղ
1 ճ.գ չամրացված սև թեյ
Աղ
Կարկանդակների համար կարտոֆիլը եփեք աղաջրի մեջ, մինչև փափկի, լցնել սառը ջուր, թողնել սառչեի, մաքրել և քերել:
Կեղևազատել և մանր կտրատել սոխը։
Տապակել սոխը բուսայուղի մեջ միջին ջերմության վրա մինչև ոսկեգույն դառնա: Ավելացնել համեմունքներ և սև պղպեղ, խառնել կարտոֆիլի հետ։
Սև թեյը լցնել բաժակի մեջ մոտ 80 մլ եռման ջրով և թողնել թրմվի, ապա քամեք։
Այս ինֆուզիոն կօգտագործենք կարագի փոխարեն:
Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի: Կենտրոնում դնել միջուկից մի մեծ գդալ, ծայրերը ամրացնել։
Անյուղ կարտոֆիլով կարկանդակները դնել թխման թերթիկի վրա, միմյանցից 1,5 սմ հեռավորության վրա և քսել վրան թունդ թեյ: Թողեք 15 րոպե։ Թխել ջեռոցի կենտրոնում մոտ 20 րոպե։ Մատուցել տաք կամ սառը վիճակում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։