Եթե ցնցուղից հետո քոր ունեք, ապա մի անտեսեք դա. Անպայման կարդացեք

Դիտումներ 16466

Եթե ցնցուղից հետո քոր ունեք, ապա մի անտեսեք դա. Անպայման կարդացեք

Պատահում է, որ ցնցուղ ընդունելուց հետո քոր է առաջանում։ Մաշկը կարող է սկսել կարմրել:
Ընդ որում, շատերին թվում է, թե խնդիրը հիգիենայի պարագաների կամ ջրի մեջ է։ Բայց իրականում իրավիճակը կարող է շատ ավելի լուրջ լինել։
Անվնաս թվացող նշանը կարող է վկայել վտանգավոր պաթոլոգիայի մասին, որի բարդությունը կաթվածն է։ 

 



Այս հայտարարությունն արել է հեռուստատեսային բժիշկ Ելենա Մալիշևան «Ապրիր առողջ» հաղորդման շրջանակներում։
Ինչպես նշել է բժիշկը, կարելի է խոսել պոլիկիտեմիայի մասին։ Միևնույն ժամանակ, աճում է արյան կարմիր բջիջների, թրոմբոցիտների և սպիտակ արյան բջիջների արտադրությունը: 

 



Ինչպես նշել է բժիշկ Անդրեյ Պրոդեուսը եթերի ժամանակ, ոսկրածուծը սկսում է դրանք արտադրել նորմայից 3-4 անգամ ավելի մեծ քանակությամբ: Արդյունքում նման բջիջները սկսում են ակտիվորեն լցնել անոթները, արյունը խտանում է։ Ինչպես նշել է փորձագետը, դա կարող է հանգեցնել ինսուլտի։ 
Սկզբում հիվանդությունը իսկապես կարելի է շփոթել ալերգիայի հետ։ Չի կարելի անտեսել խնդիրը, այն վտանգավոր է կյանքի համար։


 



Ամենաընթերցվածը