Եթե ցավում է ձեր այս հատվածը, ապա շտապ պետք է գնաք բժշկի, քանի որ․․․
Աջ կողմում գտնվող կողոսկրերի տակ ցանկացած ցավ զգալը կարող է շատ անհանգստացնող լինել, հատկապես, եթե կան այդպիսի ախտանիշներ:
Քանի որ մարմնի այս հատվածում կան կենսական օրգաններ, երբեք չպետք է անտեսել կրծքավանդակի կամ ստամոքսի ցավը:
Շատերը վախենում են, որ դա կարող է լինել սրտի կաթված, եթե զգում են կրծքավանդակի սուր կամ անհանգստացնող ցավ: Այնուամենայնիվ, դա հազվադեպ պատճառ է:
Կան բազմաթիվ պատճառներ, թե ինչու մենք ցավ ենք զգում կրծքավանդակի աջ մասում։
Կրծքավանդակի ստորին հատվածում ցավի ընդհանուր պատճառներն են լեղապարկի քարերը, երիկամների քարերը, լյարդի հիվանդությունները, աղիների բորբոքումները և գազերը մարսողական տրակտում:
Ցավը, մի փոքր ավելի բարձր, կարող է պայմանավորված լինել թոքաբորբով, կողերի կամ կրծքավանդակի մկանների վնասվածքով:
Չնայած աջ կողմի բոլոր ցավերը կյանքին վտանգ չեն ներկայացնում, դուք պետք է այցելեք ձեր բժշկին՝ պատճառը պարզելու համար:
Աջ կողմում օրգաններն են՝ լյարդը, լեղապարկը և աջ երիկամը։
Այս օրգանների ցանկացած բորբոքում կամ վարակ կարող է առաջացնել ցավ ողնաշարի և որովայնի վերին հատվածում:
Քանի որ ձեր սիրտը գտնվում է ձեր կրծքավանդակի կենտրոնում, մի փոքր դեպի ձախ, սրտի հետ կապված ցավը սովորաբար զգացվում է ձեր կրծքավանդակի ձախ կողմում:
Կողերի տակ գտնվող աջ կողմում ցավը կարող է առաջացնել հետևյալ պայմանները.
- լեղապարկի քարեր
- լյարդի հիվանդություն
- երիկամների քարեր
- պանկրեատիտ
- արգանդի բորբոքում
- փքվածություն
- թոքերի
- հիվանդություն պլևրալ բորբոքում
- թոքաբորբ
- թոքերի քաղցկեղ
- մարսողական խնդիրներ
- գրգռված աղիքի համախտանիշ
- աղիների բորբոքային հիվանդություն
Դուք պետք է անմիջապես դիմեք ձեր բժշկին, եթե հանկարծակի, անբացատրելի ցավ եք զգում:
Այս բնական օշարակն օգնում է հիշողությանը, տեսողությանը, լսողությանը և ազատվում որովայնի ճարպից
Այս բուսական օշարակը, որը բաղկացած է հզոր բնական բաղադրիչներից, կարող է բարելավել ուղեղի աշխատանքը և բարելավել հիշողությունը, տեսողությունը և լսողությունը: Խառնուրդը հատկապես արդյունավետ է, երբ զուգակցվում է 10-15 րոպե քայլելու հետ, գրում է բժիշկ Անդրեյ Լասլաուն։
Բաղադրությունը՝
100 գրամ ծովաբողկ
4 կիտրոն
3 ճաշի գդալ մեղր
2 թեյի գդալ դարչին
1 հատ կոճապղպեղի արմատ (2 սմ)
Բլենդերի օգնությամբ ծովաբողկը կոճապղպեղով մանրացրեք։
Քամեք կիտրոնի հյութը և լցրեք բլենդերի մեջ։ Բաղադրիչները լավ մանրացնել 2-3 րոպե։
Ավելացնել 3 ճաշի գդալ մեղր և 2 թեյի գդալ դարչին, ապա կրկին մանրացնել զանգվածը մինչև օշարակի խտությունը: