Եթե ցանկանում եք նվազեցնել ձեր ճարպերը, ապա պետք է խուսափեք այս սովորություններից, որոնք միշտ անում եք
Ճարպերը նախկինում համարվում էին իրական չարիք: Ներկայումս այդ բաղադրիչներն անհրաժեշտ են ճանաչվել։ Բայց պետք է հիշել, որ դա վերաբերում է միայն առողջ ճարպերին, որոնք անհրաժեշտ են արյան անոթներին, սրտին, մազերին ու եղունգներին, ինչպես նաև մաշկին։ Բայց նման վնասակար բաղադրիչները դեռ պետք է բացառվեն։
Ինչպես դա անել և չվնասել մարմնին, շատերը չգիտեն: Կան մի քանի պարզ խորհուրդներ, որոնք կօգնեն ձեզ այս հարցում:
Արագ սնունդ
Սա առաջին բանն է, որ պետք է անել: Պետք է մոռանալ ճաշարաններ տանող ճանապարհը, դադարեցնել բուրգերներ, կարտոֆիլի ֆրի պատրաստելը: Նման սնունդը հարուստ է ոչ միայն վնասակար ճարպերով, այլեւ աղով, շաքարով, վտանգավոր կոնսերվանտներով։
Դրա շնորհիվ նրանք հրահրում են արյան անոթների խցանումներ, խաթարում են սրտանոթային համակարգի աշխատանքը, հանգեցնում հիպերտոնիայի և այլ վտանգավոր հիվանդությունների։ Բացի այդ, արագ սնունդն ունի բարձր կալորիականություն, այնպես որ, երբ այն ուտում եք, հեշտությամբ կարող եք գիրանալ:
Սնունդը պատրաստել կեղտոտ և սխալ սպասքի մեջ
Եփելու գործընթացում կարող եք ցանկացած մթերք յուղոտ դարձնել։ Դա տեղի է ունենում, երբ ավելացվում է շատ յուղ: Քանի որ առանց դրա ամբողջը կպչում է սովորական թավայի վրա, դուք պետք է վերանայեք խոհանոցային պարագաները:
Նախապատվությունը պետք է տրվի չկպչող կամ արծնապատ ծածկույթով, չժանգոտվող պողպատից պատրաստված ուտեստներին։ Ավելի քիչ յուղ կպահանջվի։
Վնասակար համեմունքներ
Եթե մենք խոսում ենք ճաշ պատրաստելու մասին, ապա դուք կարող եք դա անել ջրի կամ արգանակի հիման վրա: Դա ավելի երկար կպահանջի, բայց շատ ավելի օգտակար կլինի։
Խուսափեք բուսայուղերից և արտահայտիչ համ ունեցող համեմունքներից։
Սննդի պատրաստման վնասակար եղանակներ
Կարելի է ամբողջությամբ հրաժարվել տապակելուց, ինչը զգալիորեն կնվազեցնի օրգանիզմ մտնող ճարպային մթերքների քանակը։
Այս խորհուրդները պարզ են, բայց արդյունավետ: Նրանց օգնությամբ դուք կարող եք ձեր սննդակարգն ավելի առողջ դարձնել՝ դրանից հեռացնելով վտանգավոր ճարպերը։