Եթե ցանկանում եք նիհարել, ապա այս ժամին նախաճաշեք
Բժիշկ Պոնոմարևան նշել է նախաճաշի ճշգրիտ ժամանակը, եթե ցանկանում եք նիհարել
Քանի որ նախաճաշը համարվում է օրվա ամենակարեւոր կերակուրներից մեկը, ի՞նչ պետք է հաշվի առնել, եթե ցանկանում եք նիհարել:
«Երբ փորձում եք նիհարել, սովորաբար խորհուրդ է տրվում բաց չթողնել նախաճաշը։ Նախաճաշը ոչ միայն ձեզ պատրաստում է օրվա համար, այլև կարևոր է մտավոր զգոնության համար և թույլ է տալիս մեր ուղեղին աշխատել իր հնարավորությունների առավելագույն չափով: Այն մարդկանց, ովքեր փորձում են նիհարել, ես սովորաբար խորհուրդ եմ տալիս նախաճաշել առավոտյան ժամը 9-ի սահմաններում: Շատերի համար դա սովորականից ուշ կլինի, բայց դա կկրճատի նախաճաշի և ճաշի միջև եղած ժամանակը»,- ասում է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան:
Ինչ եք ուտում ավելի կարևոր, քան այն ժամանակը, երբ ուտում եք, երբ փորձում եք նիհարել. Ինչ վերաբերում է քաշի կորստին, իրականությունն այն է, որ նախաճաշելու ժամանակն այնքան կարևոր չէ, որքան այն, ինչ ուտում եք նախաճաշին:
Յուրաքանչյուր կերակուր, անկախ ժամանակից, պետք է ներառի 20-30 գրամ անյուղ սպիտակուց, բանջարեղեն և «առողջ» ճարպեր։ Պարզապես այն պատճառով, որ դուք հետաձգել եք ձեր նախաճաշը, չի նշանակում, որ դուք կարող եք չափից շատ ուտել քաղցր մթերքներ և ազատվել դրանից:
Բարձր վերամշակված հացահատիկի մի բաժակ ուտելը կարող է շատ տարբեր ֆիզիոլոգիական և հոգեբանական ազդեցություն ունենալ ձեր առողջության վրա՝ համեմատած ձվի հետ, ասում է դիետոլոգը։
Այն մարդկանց համար, ովքեր փորձում են նիհարել, ես միշտ խորհուրդ եմ տալիս անցնել սպիտակուցներով հարուստ նախաճաշերի:
Օրը սպիտակուցներով հարուստ կերակուրով սկսելը հիանալի միջոց է ավելի երկար կուշտ զգալու համար, ինչը նշանակում է, որ առավոտյան կեսերին ավելի քիչ հավանական է խորտիկ ուտել:
Դարձեք 5 կգ-ով ավելի թեթև 1 ամսից էլ քիչ ժամանակում և ազատվեք փորկապությունից. Պարզապես կերեք այս նախաճաշը և վերջ
Մարդիկ, ովքեր մեկ ամսվա ընթացքում նման նախաճաշ են կերել, նկատել են քաշի կորուստ 3-ից 11 կիլոգրամով:
Համոզված եմ, որ բոլորը գիտեն, որ նախաճաշը օրվա ամենակարեւոր կերակուրն է, և խորհուրդ է տրվում երբեք չմոռանան դա:
Շատ սննդաբաններ խորհուրդ են տալիս այս նախաճաշի բաղադրատոմսը որպես ամենաառողջարարը։
Այն ներառում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ և հանքանյութեր, որոնք անհրաժեշտ են մեր մազերի և մաշկի համար, բարձրացնում են նյութափոխանակության արագությունը և նաև բարելավում են մարմնի ընդհանուր առողջությունը:
Այս նախաճաշի մեկ այլ հիանալի բան այն է, որ այն օգնում է մարսողությանը, օգնում է փորկապությանը, որը կարող է քաշի ավելացման պատճառ դառնալ, ինչպես նաև նպաստում է ճարպերի և կալորիաների այրմանը:
Ձեզ անհրաժեշտ է.
• 5-7 ճաշի գդալ վարսակի ալյուր
• 250 մլ կեֆիր կամ յոգուրտ
• 1 թեյի գդալ կակաոյի փոշի կամ աղացած դարչին (կարելի է փոխարինել)
• 1 թեյի գդալ աղացած կտավատի սերմ
• 5-7 սալորաչիր
1. Պատրաստում ենք երեկոյան, բայց օգտագործում են առավոտյան։
2. Նախ սալորաչիրի վրա լցնել 100 մլ եռման ջուր եւ թողնել մոտ 10 րոպե։ Ապակե տարայի մեջ լցնել վարսակի ալյուրը, կակաոն, կտավատի սերմը, ավելացնել կեֆիրը և ամեն ինչ խառնել։
3. Սալորաչիրը կտրատել ու ավելացնել զանգվածին։
4. Խառնել եւ սառեցնել մինչեւ առավոտ։
Առաջին դրական արդյունքները պետք է տեսնեք առաջին շաբաթվա ընթացքում։ Առաջին օրը ստամոքսում կարող եք տարօրինակ զգացողություն զգալ, բայց երկրորդ անգամը չի լինի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։