Եթե ցանկանում եք ձեր մաշկը փափկեցնել և խոնավեցնել, ապա անպայման կերեք այս մթերքները

Դիտումներ 312

Եթե ցանկանում եք ձեր մաշկը փափկեցնել և խոնավեցնել, ապա անպայման կերեք այս մթերքները

Հաճախ նկատվում է մաշկին հավելյալ չոր շերտ, բորբոքում` դեմքին և այլ հատվածներում։ Միաժամանակ արտաքին տեսքը վատանում է, ինչը չի կարող հաճելի լինել ոչ մեկին։ Այս դեպքում պետք է դիմել քսուքների օգտագործմանը, որոնք կխոնավեցնեն, բայց չսահմանափակվեն այսքանով։

Անպայման կարգավորեք սննդակարգը, դրա մեջ ներառեք մթերքներ, որոնք խոնավեցնում են մաշկը ներսից։ Մի քանիսն ունեն այս հատկությունը:

 

 

Ընդեղեն
Դրանք պարունակում են օմեգա-3 ճարպաթթուներ, որոնք օգտակար են սրտանոթային համակարգի, մաշկի և մազերի համար։ Ընկույզը արժեքավոր է նաև վիտամին E-ի առկայության համար։ Այն հակաօքսիդանտ է, որը կանխում է օքսիդատիվ սթրեսը, որը թույլ չի տալիս ազատ ռադիկալների վնասել առողջ բջիջները: Դրա շնորհիվ հյուսվածքները մնում են անձեռնմխելի, դրանց վրա վնաս չի առաջանում։



Ավոկադո
Այս միրգը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնց թվում կա նույն վիտամին E-ն: Ավոկադո ուտելիս ակտիվանում են մաշկի վերականգնման գործընթացները, դրա շնորհիվ վերանում են բոլոր թերությունները, որոնք եղել են դրա վրա: Պտղի մեջ կան նաև հագեցած ճարպաթթուներ։ Նրանք սնուցում են մաշկը, խոնավեցնում, դարձնում այն ​​առաձգական։ Մրգի օգուտները կարելի է ստանալ այն ուտելով և դրանից դիմակներ պատրաստելով։

 

 

Տերևավոր բանջարեղեններ
Այս մթերքները 95%-ով բաղկացած են ջրից։ Մասնավորապես, ձմռանը դա բավարար չէ։ Բանն այն է, որ օդը չոր է, ջրազրկումն արագ է տեղի ունենում։ Եթե ​​ուտում եք տերլազարդ բանջարեղեն, կարող եք պահպանել ջրի նորմալ հավասարակշռությունը:



Դրա շնորհիվ մաշկը չի չորանա, կլեպ չի առաջանա։ Նման մթերքների մեջ կա նաև շատ մանրաթել, որի շնորհիվ դրանք օգնում են օրգանիզմին մաքրվել տոքսիններից, ինչը նաև լավացնում է մաշկի տեսքը։

Վարունգ
Այս բանջարեղենը նույնպես հարուստ է ջրով։ Վարունգը պարունակում է նաև A և C վիտամիններ, որոնց շնորհիվ մաշկի բջիջները արագ վերականգնվում են։

Այս մթերքները պարտադիր պետք է լինեն ձմեռային սննդակարգում։ Այս դեպքում արտաքինը միշտ էլ գրավիչ կմնա։

 



Ամենաընթերցվածը