Եթե բազուկ ուտեք կվատթարանա աղիքային վիճակը
Ճակնդեղը հարուստ է բջջանյութով և բուսական շաքարով։ Աղիքներում դրանք ունեն բարդ ազդեցություն։ Բուսական շաքարները կերակրում են միկրոֆլորան, բայց եթե այն խանգարում է, առաջացնում են խմորում և գազեր։ Մանրաթելը չի մարսվում և զանգված է ստեղծում, քանի որ կլանում է խոնավությունն ու թափոնները: Խթանում է աղիքային պերիստալտիկան՝ մեծացնելով «զուգարան վազելու» անհրաժեշտությունը։
Եթե աղիների հետ ամեն ինչ կարգին է, այն վնաս չի պատճառի։ Եթե փորկապության հակում կա, ապա դա կլինի անվտանգ դեղամիջոց։ Բայց եթե աղեստամոքսային տրակտը խանգարում է, աղեստամոքսային ինֆեկցիաները և փորլուծությունը կխորացնեն վիճակը: Այս իրավիճակում բանջարեղենը պետք է դեն նետվի:
Ես չգիտեի, որ բազուկով կարող եմ առողջանալ․ Ահա ինչ է պետք անել
Բազուկով օրգանիզմը մաքրելու համար հարկավոր է այսպես անել․
700 գ ճակնդեղը քերել, լցնել 1,5 լիտր եռման ջրի մեջ և եփել 20 րոպե՝ առանց եռման աստիճանի հասցնելու։ Վերցնել կրակից և թողնել 1 ժամ։ Քամեք արգանակը, նոսրացրեք ջրով 1։10 հարաբերակցությամբ և խմեք 1/3 բաժակ ամբողջ օրվա ընթացքում։
Որպես բավականին էժան և հեշտ պատրաստվող մթերք՝ ճակնդեղն ունի բազմաթիվ առողջարար օգուտներ:
Այսպիսով, այն օգնում է պահպանել մարդու մարմնի բազմաթիվ համակարգերի առողջությունը, այդ թվում՝ արտազատվող, սրտանոթային և մարսողական:
Հայտնի է, որ ճակնդեղը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, որն իր հերթին շատ բարերար ազդեցություն է ունենում մարդու առողջության վրա։
Այն օգտակար է հենաշարժական համակարգի, սրտի աշխատանքի և արտազատման համակարգի համար, ինչպես նաև օգնում է նվազեցնել կալցիումի և նատրիումի մակարդակը, օգտակար է երիկամներում քարերի և օստեոպորոզի կանխարգելման համար։
Ի թիվս այլ բաների, ճակնդեղը շատ հարուստ է E և C վիտամիններով:
Կանոնավոր օգտագործման դեպքում ճակնդեղը հիանալի կանխարգելում է սակավարյունությունը՝ շնորհիվ երկաթի բարձր պարունակության, և այս բանջարեղենը նաև հիանալի է փորկապության դեպքում՝ սննդային մանրաթելերի շնորհիվ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։