Եթե անընդհատ ուզում եք քաղցրավենիք ուտել, ապա դա այս հիվանդության պատճառով է
Քաղցրավենիք ուտելու մեծ ցանկությունը կարող է լինել նաև հորմոնալ անհավասարակշռության նշան, որը կարող է առաջացնել վահանաձև գեղձը։ Սա հիպոթիրեոզի հետևանք է, երբ գեղձերը հիպոակտիվ են, այսինքն՝ դանդաղ են աշխատում։
Վերերիկամային գերծանրաբեռնվածությունը կարող է նաև ձեզ մղել քաղցրավենիք ուտելու ցանկության առաջացմանը:
Իսկ օրգանիզմը մեծացնում է ադրենալինի և «սթրեսի հորմոնի»՝ կորտիզոլի արտադրությունը։
7 նշան, որ դուք պետք է քիչ քաղցրավենիք ուտեք
Իզուր չէ, որ շաքարավազը կոչվում է քաղցր թմրանյութ, այն իսկապես կախվածություն է առաջացնում:
Մեծ քանակությամբ այն սարսափելի վնասակար է առողջության համար։ Մեր մարմինը հատուկ ազդանշաններ է ուղարկում, եթե մենք չափից շատ շաքար ենք օգտագործում:
Եթե նկատում եք այս նշաններից առնվազն 2-ը, խորհուրդ ենք տալիս վերանայել ձեր մոտեցումը քաղցրավենիքի նկատմամբ։
1. էներգիայի պակաս եւ հոգնածության զգացում։
Շաքարավազով հարուստ մթերքները ժամանակավոր էներգիա են տալիս: Այնուամենայնիվ, հետո միշտ ավելի հոգնած կզգաք։
2. Մաշկի և եղունգների հետ կապված խնդիրներ, մուգ շրջանակներ աչքերի տակ։
Շաքարը բորբոքային է, և չափից ավելի օգտագործումը կարող է ազդել մաշկի և ադրենալինի մակարդակի վրա՝ հանգեցնելով աչքերի տակ մուգ շրջանակների ձևավորմանը։
3. Քաղցրավենիքի փափագ.
Եթե դուք բառացիորեն զգում եք հեռացման ախտանիշներ, երբ քաղցր բան եք ուտում, ապա սա շաքարավազից կախվածության առաջին նշանն է:
4. Հաճախակի մրսածություն եւ գրիպ.
Դիետայում շաքարի բարձր մակարդակը կարող է թուլացնել իմունային համակարգը և մարմնի բնական կարողությունը՝ պայքարելու մրսածության, գրիպի վիրուսների և նույնիսկ քրոնիկ հիվանդությունների դեմ:
5. Ուտելուց հետո լավ չեք մտածում.
Շաքարը կարող է առաջացնել այն, ինչ կոչվում է ուղեղի մառախուղ: Այն առաջանում է մեծ քանակությամբ շաքար օգտագործելուց հետո, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը կտրուկ բարձրանում է, հետո նվազում։ Սա հանգեցնում է տրամադրության փոփոխության և կենտրոնանալու խնդիրների:
6. Քաշի ավելացում.
Շաքարը չունի սպիտակուցներ կամ մանրաթելեր և չի կարող մեզ հագեցնել: Հետեւաբար, մենք այն սպառում ենք ավելի շատ, քան անհրաժեշտ է։ Արդյունքում քաշը մեծանում է։ Շաքարի ավելցուկը հանգեցնում է չափից շատ ինսուլինի արտադրությանը, որն ի վերջո կարող է հանգեցնել ինսուլինի դիմադրության:
7. Բթացած զգացում.
Շաքարի ընդունման ավելացումն ազդում է ձեր ճաշակի վրա՝ ստիպելով ձեզ գտնել ոչ այնքան քաղցր ուտելիքներ, որքան նախկինում: Արդյունքում, դուք ավելի ու ավելի շատ շաքար կուտեք՝ ձեր փափագը բավարարելու համար։
Լուծումը կարող է լինել ձեր սննդակարգում շաքարի քանակի նվազեցումը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։