Եթե անընդհատ ուզում եք քաղցրավենիք ուտել, ապա դա այս հիվանդության պատճառով է

Դիտումներ 468

Եթե անընդհատ ուզում եք քաղցրավենիք ուտել, ապա դա այս հիվանդության պատճառով է

Քաղցրավենիք ուտելու մեծ ցանկությունը կարող է լինել նաև հորմոնալ անհավասարակշռության նշան, որը կարող է առաջացնել վահանաձև գեղձը։ Սա հիպոթիրեոզի հետևանք է, երբ գեղձերը հիպոակտիվ են, այսինքն՝ դանդաղ են աշխատում։

 

 

Վերերիկամային գերծանրաբեռնվածությունը կարող է նաև ձեզ մղել քաղցրավենիք ուտելու ցանկության առաջացմանը:

Իսկ օրգանիզմը մեծացնում է ադրենալինի և «սթրեսի հորմոնի»՝ կորտիզոլի արտադրությունը։

 



7 նշան, որ դուք պետք է քիչ քաղցրավենիք ուտեք

Իզուր չէ, որ շաքարավազը կոչվում է քաղցր թմրանյութ, այն իսկապես կախվածություն է առաջացնում:

Մեծ քանակությամբ այն սարսափելի վնասակար է առողջության համար։ Մեր մարմինը հատուկ ազդանշաններ է ուղարկում, եթե մենք չափից շատ շաքար ենք օգտագործում:
Եթե ​​նկատում եք այս նշաններից առնվազն 2-ը, խորհուրդ ենք տալիս վերանայել ձեր մոտեցումը քաղցրավենիքի նկատմամբ։

1. էներգիայի պակաս եւ հոգնածության զգացում։
Շաքարավազով հարուստ մթերքները ժամանակավոր էներգիա են տալիս: Այնուամենայնիվ, հետո միշտ ավելի հոգնած կզգաք։

2. Մաշկի և եղունգների հետ կապված խնդիրներ, մուգ շրջանակներ աչքերի տակ։

 


Շաքարը բորբոքային է, և չափից ավելի օգտագործումը կարող է ազդել մաշկի և ադրենալինի մակարդակի վրա՝ հանգեցնելով աչքերի տակ մուգ շրջանակների ձևավորմանը։

3. Քաղցրավենիքի փափագ.
Եթե ​​դուք բառացիորեն զգում եք հեռացման ախտանիշներ, երբ քաղցր բան եք ուտում, ապա սա շաքարավազից կախվածության առաջին նշանն է:

4. Հաճախակի մրսածություն եւ գրիպ.
Դիետայում շաքարի բարձր մակարդակը կարող է թուլացնել իմունային համակարգը և մարմնի բնական կարողությունը՝ պայքարելու մրսածության, գրիպի վիրուսների և նույնիսկ քրոնիկ հիվանդությունների դեմ:



5. Ուտելուց հետո լավ չեք մտածում.
Շաքարը կարող է առաջացնել այն, ինչ կոչվում է ուղեղի մառախուղ: Այն առաջանում է մեծ քանակությամբ շաքար օգտագործելուց հետո, արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը կտրուկ բարձրանում է, հետո նվազում։ Սա հանգեցնում է տրամադրության փոփոխության և կենտրոնանալու խնդիրների:

6. Քաշի ավելացում.
Շաքարը չունի սպիտակուցներ կամ մանրաթելեր և չի կարող մեզ հագեցնել: Հետեւաբար, մենք այն սպառում ենք ավելի շատ, քան անհրաժեշտ է։ Արդյունքում քաշը մեծանում է։ Շաքարի ավելցուկը հանգեցնում է չափից շատ ինսուլինի արտադրությանը, որն ի վերջո կարող է հանգեցնել ինսուլինի դիմադրության:

 

 

7. Բթացած զգացում.
Շաքարի ընդունման ավելացումն ազդում է ձեր ճաշակի վրա՝ ստիպելով ձեզ գտնել ոչ այնքան քաղցր ուտելիքներ, որքան նախկինում: Արդյունքում, դուք ավելի ու ավելի շատ շաքար կուտեք՝ ձեր փափագը բավարարելու համար։

Լուծումը կարող է լինել ձեր սննդակարգում շաքարի քանակի նվազեցումը: 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը