Ի՞նչ առողջական խնդիրներ կառաջանան, եթե շատ ենք թեյ խմում
Բժիշկները զգուշացնում են, որ թեյը կարող է վտանգավոր լինել, եթե ոչ ճիշտ օգտագործվի: Այսպիսով, օրական երեքից չորս բաժակ ընդունելի է, եթե հակացուցումներ չկան։ Մեկ այլ բան այն է, որ խմեք բաժակը յուրաքանչյուր երկու ժամը մեկ, կամ նույնիսկ ավելի հաճախ:
Հարկ է հիշել, որ կոֆեինի ավելցուկը, որը բավարար է, օրինակ՝ թունդ սև թեյի կամ կանաչ թեյի մեջ, կարող է առիթմիա առաջացնել։ Բացի այդ, կոֆեինի ավելցուկը բացասաբար է անդրադառնում նյարդային հյուսվածքի վրա։
Այսպես, օրինակ, օրական հինգ գավաթ կանաչ թեյ խմելն արդեն շատ է։ Եվ, ի դեպ, դա միայն կոֆեինը չէ:
Ըմպելիքը խանգարում է նաև սննդից կարևոր հետքի տարրերի կլանմանը։ Այդ իսկ պատճառով թեյը չի կարելի խմել ուտելուց մեկ ժամից շուտ։
Եթե սնունդ եք խմում թեյի հետ, ապա այս բուժիչ հատկությունները կաշխատեն մեր դեմ: Թեյն անպայման կկապի և կհեռացնի օրգանիզմից այն ամենը, ինչ գտնում է սննդի մեջ, ներառյալ արժեքավոր սննդանյութերը՝ զգալիորեն նվազեցնելով կալցիումի, B և A վիտամինների քանակը: